8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Lijepa vijest – Anđela je pobijedila tumor

Anđela Petrović

Konzilijum Klinike u Štutgartu i profesor Stefan Bilak danas su nas obavijestili da je Anđela dobro i da u njenom tijelu nema više tragova tumora, saopštila je danas porodica djevojčice Anđele Petrović iz Kotora koja se u Njemačkoj liječila od agresivnog kancera kostiju.

“Decembra prošle godine se Crna Gora ujedinila da pomogne Anđeli Petrović iz Kotora, u borbi protiv teške i opake bolesti malignog tumora “osteosarkoma”, a pomoć je pristigla iz svih krajeva svijeta. Dragi prijatelji, zahvaljujući vašoj pomoći, prikupljeno je dovoljno sredstava da se Anđela liječi u referentnoj evropskoj zdravstvenoj ustanovi za liječenje sarkoma kod djece, u štutgartskoj bolnici “Olga Hospital”. Dugotrajno i složeno liječenje je obuhvatilo operaciju noge, operaciju pluća, 12 ciklusa hemioterapije, brojna snimanja i druge neophodne medicinske tretmane. Liječenje je, hvala Bogu, dalo dobre rezultate”, navodi se u saopštenju Anđeline porodice.

Naveli su da će se za 10-ak dana vratiti u Kotor gdje će se posvetiti Anđelinom oporavku od hemioterapija, potrebnim imunoterapijama i pripremi za transplantaciju kosti na operisanoj nozi u januaru sljedeće godine, takođe na klinici u Štutgartu.

“Znamo da smo u ovom trenutku dobili bitku, ali da će rat sa podmuklom bolešću trajati i narednih godina. Redovne kontrole, snimanja, pravilna ishrana i imunoterapije će biti dio Anđelinog života i u narednim danima, ali te dane sada očekujemo sa velikim optimizmom. Dragi prijatelji, sigurno je da bez vaše pomoci ne bismo uspjeli da Anđeli obezbijedimo najbolje moguće mjesto za liječenje i neizmerno smo Vam zahvalni što ste bili uz nas u najtežim trenucima naših života. Koristimo ovu priliku i da se posebno zahvalimo našim ljudima iz Štutgarta i okoline, koji su učinili sve što je u njihovoj moći da se u Njemačkoj ne osjecamo kao stranci”, piše u saopštenju Anđeline porodice.

Najčitanije