11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Za dan poslato 27.510 poruka za Anđelu

Anđela
Anđela

Prikupljanje novca za liječenje dvanaestogodišnje Anđele Petrović iz Kotora nastavlja se, a u ponedjeljak je otvoren i broj 14543, putem koga, slanjem SMS-a, građani mogu donirati jedan euro. Za samo jedan dan poslato je 27.510 poruka, kazao je za TVCG inicijator akcije Goran Jovanović iz Fondacije Budi Human

“Zadovoljni smo dosadašnjim odzvom, ali nije dovoljno da korisnici samo znaju za akciju, nego i da doniraju ukkoliko su u mogućnosti”, rekao je Jovanović.

Svi crnogorski mobilni operateri su ustupili svoj prostor, pa građani na jedinstveni broj 14543 mogu donirati sredstva. Korisnici “Telekoma” poslali su skoro 14.000 poruka, a u “Telenoru” oko 9.500.

“Do sada je skupljeno preko 4.500 poruka, mi vjerujemo da će naši korisnici pokazati humanost”, kazala je PR “MTEL-a” Ana Martinović.

Iako je linija otvorena prevnstveno zbog Anđele, putem broja 14543 prikupljaće se sredstva za sve one kojima je potrebna pomoć u liječenju putem internet portala koji bi trebalo da počne s radom 1.marta.

“Tamo će postojati profili korisnika kojima je potrebna pomoć, a u zavisnosti od toga kome donirate pišete određeni broj u sadržaju poruke koju šaljete. Tako ćete pomoću upravo onome kome želite”, objasnio je Jovanović.

Najčitanije