TO Kotor – otvoreni novi punktovi za prijavu i odjavu turista

  Kotor
  Kotor

  Iz TO Kotor obavještavaju da je od danas počelo sa radom još šest punktova za prijavu i odjavu boravka turista na području opštine Kotor, tako da se prijava i odjava boravka obavlja na jedanaest punktova, u starom gradu, Prčanju, Stolivu, Lastvi Grbaljskoj, Bigovi, Dobroti, Svetom Stasiju, Orahovcu, Perastu, Risnu i Morinju.

  Shodno važećim propisima u Crnoj Gori svi strani državljani se obavezno prijavljuju i registruju u roku od 24 sata nakon ulaska u zemlju. Prilikom prijave boravka potrebno je priložiti:

  Podatke o stanodavcu – ime, prezime, jmbg, adresa i broj telefona Pasoš ili drugi dokument sa kojim je turista prešao granični prelaz. Za vlasnike nekretnina obavezan je list nepokretnosti Administrativna usluga prijave boravka se naplaćuje 1€ po osobi.

  U prostorijama Turističke organizacije opštine Kotor možete dobiti sve potrebne informacije o naplati boravišne takse. Boravišna taksa po danu iznosi 0.80 € za komplementarne objekte, dok boravišna taksa za primarne objekte iznosi 1 €

  Boravišnu taksu ne plaćaju: djeca do 12 godina starosti; lica koja obavljaju sezonske poslove sa prijavljenim boravkom u turističkom mjestu; lica koja neprekidno borave u objektu za smještaj duže od 30 dana; lica sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama (slijepi, gluvi, distrofičari i dr.); lica upućena na banjska i klimatska liječenja, odnosno specijalizovanu rehabilitaciju od nadležne ljekarske komisije; učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa, održavanja sportskih i kulturnih manifestacija; strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama i sporazumima oslobođeni plaćanja taksa; strani državljani koji organizovano, preko zvaničnih humanitarnih organizacija, dolaze radi pružanja humanitarne pomoći.

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

   

  Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
  Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.