Tivatska opozicija: Ivan Novosel apsolutno nedostojan funkcije

  Tivatska opozicija traži razriješenje predsjednika lokalnog parlamenta za koga tvrde da krši propise

  Sa pressa tivatske opozicije

  Ivan Novosel (DPS) svojim ponašanjem u posljednja tri mjeseca pokazao je da je apsolutno nedostojan funkcije predsjednika Skupštine Opštine Tivat i mora hitno biti razriješen te dužnosti – poručili su danas predstavnici kompletne tivatske opozicije.

  Iza ovakvog zahtjeva, kako se čulo na konferenciji za novinare, stali su odbornici SDP, TA, AZT, BF, SNP i DSS, a računaju da će ih u tome podržati i kolege iz odborničkih klubova  SD i HGI koje su članice vladajuće koalicije sa DPS. Opozicija Novoselovo razriješnje traži zbog toga što je on u srijedu iznenada, na zahtjev kluba DPS čijih nekoliko odbornika nije došlo na sjednicu, otkazao zasijedanje lokalnog parlamenta a na kome se pored ostaloga, trebalo da raspravlja i o opozicionom predlogu odluke o zaštiti intetreda Opštine u procesu „valorizacije“ aerodroma Tivat koga pokreće Vlada.

  Ističući da je Novosel, „protivno Poslovniku i Statutu Opštine“, iznenada otkazao sjednicu ne ispoštovavši propisanu proceduru, Budimir Cupara (AZT) kazao je predsjednikk parlamenta „sebi prigrabio nepostojeća prava“.

  „Imali smo kvorum jer su u sali bila 24 odbornika i sjednica se mogla bez problema održati, tim prije što su i SD i HGI željeli da razgovaramo o aerodromu. To međutim, nije htio DPS, pa je Novosel iskoristio neka nova, nepisana pravila i otkazao sjednicu. Isto je tako nešto uradio na posljednjoj sjednici SO prije tri mjeseca kada nam je skandalozno ukinuo pšavo na repliku, flagrantno kršeči Poslovnik, Statut ali i zakone i Ustav Crne Gore jer nama kao predstavnicima građana, ne dozvoljava da obavljamo svoju dužnost – raspravljamo u parlamentu i donosimo odluke“- istakao je Cupara dodajući da se Novosel ogriješio o član 348. Statuta Opštine pa time postoje svi razlozi za njegovu smjenu.

  Podsjećajući da je BF još u martu zatražio smjenu predsjednika tivatske Skuoštine, Andrija Petković je kazao da „Novosel nije dostojan da vodi parlamen jer je i na toj i na prethodnpj funkciji gradonačelnika pokazao da to ne radi u interesu Tivta“.

  „Da ga postavimo i za portira u Opštini, on bi pravio Tivtu štetu. Njegovo istančano uho sluša samo njegovu partijsku muziku iz Podgorice i dobro je što nam se svim desio ovaj šamar otrežnjenja, da Tivćani koji su lani većinski glasali DPS, konačno shvate da ova lokalna vlast radi samo u svoju i korist njihovih nalogodavaca – nekolicine podgoričkih tajkuna“- istakao je Petković. On je kazao da će BF bojkotovati sve aktivnosti Novosela dok ne bude smijenjen sa funkcije. Ivo Marić (SDP) je poručio da je Novosel „pogriješio kada je na onako neslavan način otkazao sjednicu“ i naglasio da je predsjednik parlamenta prethodno skoro pola godine na razne načine spriječavao SDP da njena dva odbornika zauzmnu svoja mjesta u SO. Mirko Kovačević (TA) kazao je da opozicija nema doboljno odbornika da sama pokrene smjenu Novosela u Skupštini, zbog čega prvo čekaju reakciju tivatske DPS, a potom i njenih koalicionih partnera iz HGI i SD koje su takođe izrazile nezadovoljstvo ponašanjem i radom predsjednika SO.

  „Taj čovjek je ukinuo repliku, suspendovao pravo govora, izbaciovao odbornike iz sale, nepropisno odložio sjednicu i stalno spriječava da se opozicioni predlozi nađu čak i na dnevnom redu SO, a kamoli da se o njima raspravlja. SO Tivat više ne postoji- to je privatni posjed Ivana Novosela koga će, kao stvari idu, katastar možda uskoro upisati da je vlasnik skupštinske sale u zgradi Opštine“- istakao je Kovačević naglašavajući da će reakcija tivatske DPS pokazati da li Novosel sve to radi po svom nahođenju, „ili u smišljenom dogovioru sa gradonačelnicom Snežanom Matijević i potpredsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem (DPS) što bi govorilo o njihovom odnosu prema 40 posto građana Tivta koje predstavlja opozicija“.

  „Oni će izgleda, produbiti veliku političku i ljudsku krizu u kojoj se Tivat nalazi, samo da omoguće svojim šefovima iz Podgorice da Tivtu otmu aerodrom. DPS je lani na lokalnim i parlamentarnim izborima dva puta prevario birače u Tivtu  jer tada nisu uopšte spominjali privatizaciju ili davanje aerodroma u zakup. DPS pokazuje otvoreno saučesništvo u namjeri Vlade da privatizuje aerodrom, njeni fukcioneri u Tivtu bespogovorno izvršavaju naređenja koja dobijaju iz Podgorice, a koja su pogubna za interese Tivta“- istakao je Kovačević dodajući da „DPS može bježati od rasprave o aerodromu, ali neće izbjeći niti tu rasperavu niti sramotu za ono što rade ovom gradu“.

  1 komentar

  1. Vrnut ga onamo OKLEN JE DOŠO umjesto pravopisnog on zbori MENE a ne meni, IDEEMO, imaamo ima velikih problema sa gramatikom a kako teke zbori engleski pa to ti je…ali problem je ONI GA NEĆE NASE NA ŽABLJAK a đe ćemo šnjim..a ..rješenje u MONTEPRAZNO, A..a prije toga treba mu provjerit diplomski rad ako ga je uopšte radio….ma nema veze gsp.Vojvodić će mu pripomoći tomu..

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

   

  Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
  Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.