17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Novogodišnji humanitarni bazar

Božićni bazar Regent 2017.
Božićni bazar Regent 2017.

Već tradicionalni veliki  Novogodišnji humanitarni bazar održaće se u petak 23.decembra na Trgu magnolija sa početkom u 10 časova. Bazar svake godine organizuje Opština Tivat, lokalni Crveni krst Tivat i Organizacija žena Tivta.

 Svi prihodi od ovogodišnjeg bazar biće usmjereni za  Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju.

“Humanitarni bazar organizujemo već osmu godinu za redom. Interesovanje je veliko, imamo prijavljen veliki broj učesnika koji će biti stacionirani na preko 30 štandova. Na štandovima će se naći suveniri, novogodišnji ukrasi, igračke, kolači, razne gastro đakonije, sportska oprema…sve ono što bi ste nekome mogli pokloniti, a biti sigurni da će i vaš novac otići u prave humane svrhe.”- kazala  je sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat Darka Ognjanović, pozvavši sve sugrađane da dođu na ovu humanitarnu manifestaciju “i doprinesu prazničnom duhu darivanja”.

Na bazaru će se nastaviti i praksa fotografisanja u humanitarne svrhe. Fotograf Miko Đuričić ponudiće uslugu profesionalnog fotografisanja kroza akciju “Click for help”. Djeca mogu očekivati praznična iznenađenja: Djeda Mraza, jelku i novogodišnje ukrašavanje. U slučaju lošeg vremena bazar će se održati u holu zgrade Opštine Tivat.

Istim povodom i sa istim humanim ciljem održaće se Humanitarni koncert, i to u subotu 17. decembra sa početkom u 18 časova, u velikoj Sali Centra za kulturu Tivat. Nastupiće mlađa i starija muzička sekcija Omladinskog kluba Tivat, sastav “Mazzom u fugazzu” iz Budve i kantautor Mitar Zorić iz Kotora. Pozorišna predstava za djecu “Alisa i Pan” u izvođenju pozorišne grupe “Mali”, u režiji Damire Murić, biće odigrana u utorak 20.decembra u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 18 sati. Za scenografiju i kostime se pobrinula Melita Ciko. Ulaz za koncert i za predstavu koštaće po 0,5 eura za djecu i 1 euro za odrasle, a sva prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe. Organizatori su opštinski Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i Omladinski klub Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije