7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Regent“ u ICD vidi perfektnog partnera

Nova Regent Pool Club Residences zgrada
Nova Regent Pool Club Residences zgrada

Prestižni multinacionalni brend „Regent Hotela & Resorts“ nastaviće saradnju sa novim vlasnikom marine i turističkog naselja Porto Montenegro u Tivtu, državnim investicionim fondom Dubaija Investment Corporation of Dubai (ICD), sa kojim će dalje razvijati prvi ovdašnji tzv. mix use hotel „Regent Porto Montenegro“.

Ovaj hotel ranga pet zvjezdica bivši vlasnici Porto Montenegra predvođeni kanadskim milijarderom Piterom Mankom, otvorili su u ljeto 2014. Mank i njegovi saradnici nedavno su  ICD-u prodali kompletno vlasništvo nad Porto Montenegrom za zvanično neobjavljenu sumu, a koja se po špekulacijama kreće u iznosu od 200 do čak 800 miliona eura.

„Bio sam inspirisan vizijom Pitera Manka i njegovih partnera da naprave novi Monte Karlo u Crnoj Gori. Veoma se stoga radujemo nastavku naše saradnje sa ICD-om i njihovim stručnim timom u Porto Montenegru. ICD je najveći svjetski suvereni investicioni fond sa velikom ekspertizom i vizionarstvom u razvoju destinacija.“-saopštio je predsjednik korporacije „Regent Hotels & Resorts“ Stiven Pan.

U zvaničnom saopštenju koje je objavila ta korporacija sa sjedištem na Tajvanu, stoji da „novo vlasništvo ICD-a nad „Regent Porto Montenegrom“ označava početak uzbudljivog novog poglavlja za cijeli Porto Montenegro jer će ubrzati njegov ukupan razvoj i dodatno ga pozicionirati kao vodeću lukusznu jahting i turističku destinaciju“.

Regent Pool Club Residences
Regent Pool Club Residences

„Korporacija  „Regent“ uvela je koncept mixuse hotela i rezidencija u Evropu i „Regent Porto Montenegro“  je bio prvi hotel koji je izgrađen i otvoren nakon završetka finansijske krize“.- istakao je prvi čovjek „Regenta“ Stiven Pan dodajući da je „njegov uspjeh doveo je do izgradje druge faze, odnosno objekta „Regent Pool Club Residences“ koji će biti otboren na ljeto 2017.“

Regent Pool Club Residences
Regent Pool Club Residences

Novi „hotel kondominijum“ objekat koji se intenzivno gradi, sastoji od 62 stana za prodaju na tržištu, a koji će funkcionisati u sklopu hotelskog pula „Regent Porto Montenegra“ a njihovi vlasnici imati pristup svim hotelskim sadržajima. Sam „Regent Pool Club Residences“ imaće tri velika bazena od kojih će najveći biti dug 38 metara, te veliku privatnu baštu u kojoj će funkcionisati i internacionalni restoran. Jednosobni, dvosobni i trosbni stanovi površine od 74 do 344 kvadrata u tom objektu, prodaju se po cijeni od 409 hiljada do čak 3,72 miliona eura.

Izvor:S. L.

Najčitanije