15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Razriješili predsjednika koji je već imenovan za izvršnog direktora

Voda
Vodacom

Skupština Koordinacionog društva za vodosdnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda Vodacom iz Tivta, zvanično je razriješila Miloša Dževerdanovića iz Kotora, v.d.dužnosti predsjednika Borda direktora te državne kompanije čiji su osnivači Vlada i primorske opštine.

Dževerdanović (DPS) je prije 20-tak dana podnio ostavku na tu funkciju a u međuvremenu ga je Bord direktora kojim je on formalno i dalje predsjedavao, imenovao za novog izvršnog direktora Vodacoma.

Skupština je Dževerdanovićevu ostavku na mjesto predsjednika Borda direktora konstatovala i prihvatila na zasijedanju koje je održano u Tivtu iza zatvorenih vrata.

Miloša Dževerdanović

Novinarima koji su tražili da prisustvuju sjednici to nije omogućeno, a dosadašnja v.d. direktorka i pravnica Vodacoma Nada Krivokapič ih je obavijestila da se Vodacom čak više uopšte neće oglašavati u javnosti povodom kontroverznih dešavanja u vrhu te firme.

Raniji izvršni direktor Vodacoma koji je smijenjen u septembru prošle godine Boris Vuković u međuvremenu je javno optužio Dževerdanovića i Krivokapićku da su falsifikovanjem službenih isprava izdejstvovali njegovu neosnovanu smjenu. Vuković koji je u međuvremenu na Višem sudu dobio i spor koji je zbog razriješenja sa mjesta direltora i kasnijeg otkaza pokrenuo protiv Vodacima, saopštio je da je Dćževredanović nezakonito sada izabran za čelnog čovjeka preduzeća jer je formalno-pravno kao predsjednik Borda direktora glasao sam za sebe kao kandidata za izvršnog direktora.

Skupština Vodacoma prihvatila je i finasijski i izvještak o radu te firme za 2016, verifikovan je i mandat novog člana Borda direktora Žarka Jovićevića kao predstavnika Opštine Kotor u tom tijel

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije