16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Radionica o pješačkom turizmu

Vrmac staze – Vjeverice

Kako biti konkurentni i što ponuditi turistima na pješačkim rutama, koje su staze dobre i kako bi ih trebalo promovirati u pješačkom turizmu, kako targetirati klijente, kako s njima komunicirati i prodati im proizvod – neka su od pitanja o kojima će se raspravljati na radionici, koja se u sklopu EU projekta Hiking Europe 29. septembra održava na Mljetu.

Riječ je o međunarodnom projektu u kojem je jedini hrvatski partner Regionalna razvojna agencija DUNEA, a kojem je fokus na pješačkom turizmu, kao alternativi masovnom turizmu i generatoru održivog turizma budućnosti.

Radionica je namijenjena prvenstveno predstavnicima privatnog sektora. Naime, ovaj projekt ima za cilj i unaprijediti opseg ponude pješačkih staza kako bi se fizičku aktivnost nadopunilo s otkrićem ruralnih područja, poput doživljaja lokalne tradicije, upoznavanje s domaćom  kuhinjom, kupnja na lokalnim tržnicama, ponuda autohtonih suvenira i sl. Bit će ujedno predstavljen uspješan primjer poslovanja HALTIA- Centra za prirodu iz Finske. Ovaj nacionalni park vrlo uspješno surađuje s lokalnom zajednicom i uključuje je u svoje aktivnosti, što ih čini uspješnima u svjetlu održivog turizma.

Kroz projekt Hiking Europe uključene regije –  španjolska regija Katalonija, talijanska Emilia-Romagna, irska regija Donegal te Dubrovačko-neretvanska županija, uspostavile su transnacionalnu mrežu turističkih ruta kroz nekoliko novih pješačkih itinerara. Naša uključuje pješačke staze otoka Mljeta i prostor Napoleonovog puta u Stonu, gdje je jučer održana i završna konferencija ovog projekta, financiranog iz COSME programa Europske

Izvor:DUNEA
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije