15 C
Kotor

Slušaj online radio

“Princeza i žaba” u Herceg Novom

Plakat princeza i žaba

Predstava “Princeza i žaba”, rađena u koprodukciji Teatra 303 iz Kotora i Kulturnog centa “Nikola Đurković” Kotor, biće odigrana u Dvorani Park u subotu, 19. maja sa početkom u 19 časova.

Urađena je po motivima priče za djecu “Kralj i žaba“ i nadograđena je likom vještice Virus, koja ubacuje svoje viruse u mobilne telefone, kompjutere i tako upravlja kraljevstvom. Pored nje tu je i lovac koji pomaže kralju i najmlađoj princezi da se oslobode Virusa i pronađu mladog princa, kojeg je vještica pretvorila u žapca.

Današnje društvo opsjednuto je virtuelnim svijetom i zato bajka nosi jaku poruku da se djeca vrate pravim vrijednostima: knjizi, igrama u prirodi, druženju i drugarstvu. Društvene mreže ugasile su čaroliju i bajkovitost sa kojom svako dijete treba da raste, pa je u priči najmlađa princeza oličenje igre, mašte i svega što krasi djetinjstvo sa dušom, a ne elektronikom.

U predstavi glume: Damir Pjetrović, Nađa Pjetrović, Katarina Igić, Ksenija Maslovar, Sara Čizmović, Miljan Stešević, Iva Kernec, Neđeljko Kustudić, Vasilije Čolan, Dragan Buzdovan i Ranko Ristovski. Scenario i režiju za bajku uradio je Dragan  Buzdovan.

Ulaznice po cijeni od 3 eura mogu se kupiti 18. i 19. maja na blagajni Dvorane Park od 9 do 12 i od 18 do 19 časova.

Najčitanije