20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljena turistička ponuda Tivta u Parizu

TO Tivat u Parizu

Turistička organizacija Tivat učestvuje na 39 međunarodnom sajmu turizma IFTM „TOP RESA“ koji se od 26. do 29. septembra održava u Parizu.

Na sajamskom prostoru koji ukupno obuhvata 31000 m2 svoju ponudu predstavlja 166 destinacija, a podatak da je prošle godine sajam posjetilo skoro 31000 profesionalaca, svrstava ovaj sajam kao jedan od najjačih B2B (business to business) sajmova u Evropi, sa preko 1000 predstavnika medija, takođe.

Tuistička organizacija Tivta predstavlja se na štandu NTO zajedno sa drugim LTO (Bar, Budva, Tivat, Podgorica i Kotor),kao i sa ostalim predstavnicima turističke privrede.

Ovu kalendarsku godinu zabilježio je visok trend interesovanja Francuskih turista za Crnu Goru, a TUI Francuska već za sledeću godinu najavljuje čarter letove u periodu od maja do oktobra i to iz sledećih gradova: Metz, Lila, Liona, Nanta i Pariza ka Podgorici.

Uspostavljanje direktnih avionskih linija između Francuske i Crne Gore (jedan let sedmično za Tivat do kraja oktobra, tokom ljetnje sezone svakog dana, te let i ka Podgoričkom aerodromu), uključivanje low cost avio kompanija Transavia, kojanastavljasasvojimletovimai u 2018. godinii to u perioduodaprila do oktobra, sa dva leta nedeljno povezivaće aerodrom Orly u Parizu sa aerodromomTivat, sve je to dovelo je do porasta broja dolazaka i noćenja Francuskih turista u Tivtu, čime i potreba i razlog TOT-a u učešću na ovom sajmu.

Turistička organizacija Tivat izdala je Lelite brošuru na francuskom jeziku u kojem je predstvaljena sveobuhvatna turistička ponuda Tivta kao i ostalog materijala u vidu: privatnog i hotelskog smještaja, Porto Montenegra, Luštice bay, kulturno – istorijskih i drugih prirodnih atrakcija.

TO Tivat u Parizu

Opštinu Tivat je za prvih šest mjeseci ove godine posjetilo je  839 turista iz Francuske što predstavlja porast od 29% u odnosu na 2016-tu godinu i ostvareno je 2133 noćenja, što je za 46 % procenata više u odnosu na prethodnu godinu.

Mišljenja smo da ćemo u doglednoj perspektivi budućnosti imati najviše gostiju sa ovog emitivnog tržišta, kazali su iz TO Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije