20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Požari odnijeli skoro 30 hiljada eura

Vatrogasci Tivat

Zbog intenzivnih aktivnosti ovog ljeta i skoro dvomjesečnog neprestanog gašenja velikih požara koji su goreli na teritoriji te opštine, Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat imala je vanredne troškove od skoro 30 hiljada eura.

Dio tog novca, nadoknadiće se iz stalne budžetske rezerve Opštine Tivat, a od odbornika u lokalnom parlamnetu očekuje se da će dati zeleno svjetlo na već pripremljenu odluku da se za te svrhe iz rezerve izdvoji 19.880 eura.

Naime, u gašenju požara koji su od početka jula do početka septembra goreli u Krtolima, na Luštici, te u Gradiošnici i Vrijesu, za gorivo za protivpoćarna vozila utrošeno je 8.924 eura, za ishranu gasilaca kojih je u pojedinim momentima bilo i do 200 na terenu, potrošeno je 2.547 eura, dok je 1.357 eura koštala nabavka hitno potrebne nedostajuće vatrogasne opreme.

Rezervni djelovi za vatrogasna vozila Službe zaštite i spašavanja Tivat plaćeni su 2.070 eura, dok su troškovi popravaka vozila koja su bila izložena intenzivnoj i vanredno teškoj upotrebi, iznosili 4.983 eura.

„Trokovi ovih intervencija bili bi svakako znatno veći da nam nisu pomogli mnogi preduzetnici, privatna i javna preduzeća iz našeg grada i okrzćenja. Ta pomoć se ogledala u opremi, gorivu, remontu vozila, hrani i piću za ljudstvo na terenu, a na čemu smo mi svima njima neizmjerno zahvalni.“- kazao je komandir SZS Tivat Zoran Barbić dodajući da su tivatski vatrogasci proteklih 15 dana od kako su požari ugašeni i počele da padaju kiše, iskoristili da u najvećoj mjeri otklonne sve nedostatke i oštećenja na svojim vozilima i opremi.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije