Požari odnijeli skoro 30 hiljada eura

  Služba zaštite i spašavanja Tivta imala znatno povećane troškove zbog ljetošnjih intenzivnih aktivnosti

  Vatrogasci Tivat

  Zbog intenzivnih aktivnosti ovog ljeta i skoro dvomjesečnog neprestanog gašenja velikih požara koji su goreli na teritoriji te opštine, Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat imala je vanredne troškove od skoro 30 hiljada eura.

  Dio tog novca, nadoknadiće se iz stalne budžetske rezerve Opštine Tivat, a od odbornika u lokalnom parlamnetu očekuje se da će dati zeleno svjetlo na već pripremljenu odluku da se za te svrhe iz rezerve izdvoji 19.880 eura.

  Naime, u gašenju požara koji su od početka jula do početka septembra goreli u Krtolima, na Luštici, te u Gradiošnici i Vrijesu, za gorivo za protivpoćarna vozila utrošeno je 8.924 eura, za ishranu gasilaca kojih je u pojedinim momentima bilo i do 200 na terenu, potrošeno je 2.547 eura, dok je 1.357 eura koštala nabavka hitno potrebne nedostajuće vatrogasne opreme.

  Rezervni djelovi za vatrogasna vozila Službe zaštite i spašavanja Tivat plaćeni su 2.070 eura, dok su troškovi popravaka vozila koja su bila izložena intenzivnoj i vanredno teškoj upotrebi, iznosili 4.983 eura.

  „Trokovi ovih intervencija bili bi svakako znatno veći da nam nisu pomogli mnogi preduzetnici, privatna i javna preduzeća iz našeg grada i okrzćenja. Ta pomoć se ogledala u opremi, gorivu, remontu vozila, hrani i piću za ljudstvo na terenu, a na čemu smo mi svima njima neizmjerno zahvalni.“- kazao je komandir SZS Tivat Zoran Barbić dodajući da su tivatski vatrogasci proteklih 15 dana od kako su požari ugašeni i počele da padaju kiše, iskoristili da u najvećoj mjeri otklonne sve nedostatke i oštećenja na svojim vozilima i opremi.

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

   

  Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
  Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.