Pomorski muzej – Otvorena izložba Kulturne i prirodne ljepote Crnogorskog primorja

  Nagrada za najbolju fotografiju Nebojši Nišiću

  U Pomorskom muzeju Crne Gore Kotor u petak je otvorena izložba fotografija „Kulturne i prirodne ljepote Crnogorskog primorja” koja je organizovana povodom obilježavanja Dana evropske baštine.

  Nagrada za najbolju fotografiju i nagrada u iznosu od 250 eura pripala je Nebojši Nišiću prema odluci žirija koji je radio u sastavu Zoran Nikolić, Radojka Abramović,  dr Stevan Kordić.

  Izložba fotografija

  Drugo mjesto pripalo je Ivanu Vojniću i iznos od 150 eura, dok je treće mjesto pripalo Ranku Marašu i iznos od 100 eura.

  Konkurs je bio namijenjen onima koji poštuju i vole prirodne i kulturne ljepote, koji svojim foto aparatima bilježe poznate i manje poznate prirodne i kultrune ljepote Crnogorskog primorja.

  Dan evropske baštine je manifestacija koju 50 zemalja potpisinica Evropske konvencije o kulturi tradicionalno obilježava svakog septembra, bazirana je na organizovanju događaja na lokalnom i nacionalnom nivou, a u odnosu na jedinstvenu temu, koja se bira na evropskom nivou.

  3 Komentari

  1. “Konkurs je bio namijenjen onima koji poštuju i vole prirodne i kulturne ljepote, koji svojim foto aparatima bilježe poznate i manje poznate prirodne i kultrune ljepote Crnogorskog primorja.”

   Samo slikajte, slikajte-jos malo, jer uskoro necete imati sta da slikate. Za koju godinu sve prirodne ljepote ce Vam biti izbetonirane kao sto su bile preljepe obale DJurasevica i Krasica-Petrovica. Tamo je sada samo beton “na pjenu od mora”!

   Sto se “tajminga” izlozbe tice, ostaje nejasno kome je izlozba namenjena. Da li turistima, ili samo lokalcima? Ako je ovo prvo-onda je prekasno, ako je ovo drugo onda je trebalo jos malo sacekati, jer jos uvek ima poneki turista.

   Od sedam prilozenih fotografija, na njih pet su akteri izlozbe-sto nije sporno, dok su na samo dve “totali” izlozbenog prostora sa neznatnom promenom kadra snimanja. Pa zar je bio problem da se uradi par fotografija eksponata u krupnom planu? Recimo, ona maketa jedrenjaka deluje veoma atraktivno.

   Sve u svemu, ovakva diletantska medijska prezentacija i los “tajming” kompromituje inace sjajnu tradiciju Pomorskog muzeja.

  2. Gospodine Slucajni Turista Vi se ocito ne razumijete u ovu tematiku.
   Da bi se ljepote prirode i obale zastile upravo je potrebna betonizacija .Morski talasi i struje potkopavaju temelje velelepnih vila nasih zasliznih gradjana i njihovih ponti i u tu svrhu se pristupa betonizaciji.
   Upravo je Ministar Gvozdenovic dobio nagradu “Ambasador Obale” od medjunarodnih institucija,sto je dokaz da je betonizacija prava stvar za obalu Crne Gore.
   Upravo ce i mnogi turisti dolaziti da vide novi moderni crnogorski stil zastite prirodnih ljepota ,dokaz tome je upravo nagrada za Ministra koji je najvise doprinio tome.

  3. Gospodine Slucajni Turista
   Vi se ocito ne razumijete u ovu tematiku.
   Da bi se zastitila ljepota nase obale potrebana je betonizacija.
   Morski talasi i struje potkopavaju temelje velelepnih vila ponti nasih zasluznih gradjana i da bi se to zastitilo potrebana je betonizacija priobalja.
   Upravo je Ministar Gvozdenovic dobio nagradu “Ambasador Obale “ od medjunardnih institucija sto govori da betonizacija u vrijeme njegovog mandata je bila prava stvar.
   Mnogi turisti ce dolaziti u CG upravo zbog toga da bi vidjeli novi moderni crnogorski stil betonske arhitekture i zastite obale.

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

   

  Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
  Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.