16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren 8. Kotor Art i 24. Kotorski festival pozorišta za djecu

_DMF8971Tradicionalnom ceremonijom predaje ključeva grada djeci, sinoć je na ljetnjoj pozornici u Kotoru otvoren 8. Kotor Art i 24. Kotorski festival pozorišta za djecu.

Ključeve je preuzela devetogodišnja Stasija Perović, učenica Osnovne škole “Njegoš”. Ona je kazala da sa zadovoljstvom prihvata ključ u ime sve djece grada Kotora i da obećava da će ga čuvati, ali ga i teška srca vratiti. ,,Sad je u sigurnim rukama”, poručila je Perović.

Kotor - Festival za djecu
Predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević rekao je da ovaj dječiji festival gradu donosi novu energiju i čini ga ljepšim mjestom za život, te zrazio zadovoljstvo što će grad pripadati djeci u narednih 12 dana.

Nakon svečanog otvaranja izvedena je predstava “Mimiriči teatra” iz Ukrajine pod nazivom “Papirni svijet” čiji su klovnovi očarali djecu na ljetnjoj pozornici.

Kotor - Festival za djecu
Kotor – Festival za djecu

Festival pozorišta za djecu ove godine će imati rekordan broj predstava. U glavnom programu je šesnaest predstava i isti broj radionica. Prvi put će biti organizovana scena za mlade koja je izdvojena kao poseban festival. Učesnici iz šesnaest zemalja nastupiti će na  dvadeset lokacija u gradu. Očekuju nas dvije premijere.Prva 11.jula na samom zatvaranju Kotorskog festivala pozorišta za djecu, u pitanju je predstava ,,Kavez” koprodukcija sa Gradskim pozorištem za djecu, tekst režija Mirjane Medojević. Druga premijera je 9.avgusta pod nazivom ,,Da da Šekspir” , predstava koja obilježava četiri stotine godina od njegove smrti.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije