Opština Herceg-Novi obezbijedila prostor za rad Podružnice Bokeljske mornarice

  Sastanak sa članovima podruznicom Bokeljske mornarice

  Tokom radne posjete Herceg-Novom ministar evropskih poslova i počasni  kapetan Bokeljske mornarice Aleksandar Andrija Pejović sastao se s  predsjednikom Miroslav Marićem i članovima Podružnica Bokeljske  mornarice Herceg-Novi.

  Sastanak je bio prilika za predstavljanje redovnih aktivnosti  Podružnice Herceg-Novi, kao i planova u vezi s obilježavanjem  stogodišnjice od pobune mornara u Boki.

  Ministar Pejović je pohvalio aktivnosti Podružnice usmjerene na  promovisanje crnogorske kulture i tradicije istakavši da one doprinose  ukupnom kulturnom bogatstvu koje će Crna Gora jednog dana unijeti u EU.

  Potpredsjednik Opštine Herceg-Novi Dragan Janković je upoznao  prisutne da je Opština obezbijedila prostor za rad Podružnice  Bokeljske mornarice, čime je, nakon Kotora i Tivta, Bokeljska mornarica  dobila svoj centar i u trećoj bokeljskoj opštini.

  Učesnici sastanka su konstatovali da ovaj gest Opštine predstavlja  značajan pomak u dobroj volji koji njeguje novska podružnica Bokeljske  mornarice, te da će doprinijeti kvalitetnijoj realizaciji započetih i  planiranih aktivnosti.

  Predsjednik Podružnice Miroslav Marić je predstavio rad  Podružnice, s fokusom na njenu izdavačku djelatnost čiji je cilj da   pomorsku tradiciju ovog prostora učini dostupnom i drugima.

  Sastanak sa članovima podruznicom Bokeljske mornarice

  Počasni konzul Mađarske i vice-admiral Bokeljske mornarice Ćaba  Mađar je naglasio da je tradicija pomorstva u Herceg-Novom veoma  bogata, ali manje poznata širem auditorijumu, te da je zadatak  Podružnice da tu tradiciju njeguje i nastavlja.

  Član Podružnice Tomo Katurić je istakao da se sljedeće godine  navršava 100 godina od pobune mornara u Boki Kotorskoj, te da se tim  povodom planira izrada specijalne koverte, pečata i zapisa, koji će  biti prikladan način da se prisjetimo hrabrosti mornara.

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

   

  Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
  Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.