18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg-Novi obezbijedila prostor za rad Podružnice Bokeljske mornarice

Sastanak sa članovima podruznicom Bokeljske mornarice

Tokom radne posjete Herceg-Novom ministar evropskih poslova i počasni  kapetan Bokeljske mornarice Aleksandar Andrija Pejović sastao se s  predsjednikom Miroslav Marićem i članovima Podružnica Bokeljske  mornarice Herceg-Novi.

Sastanak je bio prilika za predstavljanje redovnih aktivnosti  Podružnice Herceg-Novi, kao i planova u vezi s obilježavanjem  stogodišnjice od pobune mornara u Boki.

Ministar Pejović je pohvalio aktivnosti Podružnice usmjerene na  promovisanje crnogorske kulture i tradicije istakavši da one doprinose  ukupnom kulturnom bogatstvu koje će Crna Gora jednog dana unijeti u EU.

Potpredsjednik Opštine Herceg-Novi Dragan Janković je upoznao  prisutne da je Opština obezbijedila prostor za rad Podružnice  Bokeljske mornarice, čime je, nakon Kotora i Tivta, Bokeljska mornarica  dobila svoj centar i u trećoj bokeljskoj opštini.

Učesnici sastanka su konstatovali da ovaj gest Opštine predstavlja  značajan pomak u dobroj volji koji njeguje novska podružnica Bokeljske  mornarice, te da će doprinijeti kvalitetnijoj realizaciji započetih i  planiranih aktivnosti.

Predsjednik Podružnice Miroslav Marić je predstavio rad  Podružnice, s fokusom na njenu izdavačku djelatnost čiji je cilj da   pomorsku tradiciju ovog prostora učini dostupnom i drugima.

Sastanak sa članovima podruznicom Bokeljske mornarice

Počasni konzul Mađarske i vice-admiral Bokeljske mornarice Ćaba  Mađar je naglasio da je tradicija pomorstva u Herceg-Novom veoma  bogata, ali manje poznata širem auditorijumu, te da je zadatak  Podružnice da tu tradiciju njeguje i nastavlja.

Član Podružnice Tomo Katurić je istakao da se sljedeće godine  navršava 100 godina od pobune mornara u Boki Kotorskoj, te da se tim  povodom planira izrada specijalne koverte, pečata i zapisa, koji će  biti prikladan način da se prisjetimo hrabrosti mornara.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije