Gradonačelnica Tivta obišla najveću stranu greenfield investiciju u Crnoj Gori

  Matijevićka posjetila Luštica Bay

  Sastanak u Lustica Bay
  Sastanak u Lustica Bay

  Gradonačelnica Tivta prof.dr. Snežana Matijević sa saradnicima posjetila je danas najveću stranu greenfield investiciju u Crnoj Gori – novo turističko naselje Luštica Bay koga na tivatskoj obali poluostrva Luštica gradi kompanija “Luštica Developmenet”, kćerka-firma švajcarsko-egipstkog konzorcijuma “Orascom”.  Menadžment te kompanije, koja će u novi turistički centar na Jadranu investirati 1,1 milijardu eura,  predstavio je gradonačelnici master plan budućeg kompleksa sa sedam hotela, dvije marine, profesionalnim golf terenom sa 18 rupa, više od 1.000 stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje, i druge objekte.

  “Kroz Protokol o saradnji koje svake godine potpisuje sa Opštinom Tivat kako bi podržala razvoj lokalne zajednice, kompanija “Luštica Development” ove godine će najmanje 40 hiljada eura izdvojiti za podršku projekata u Radovićima, i poboljšanje životnih uslova na području Krtola.”- kazao je Matijevićki izvršni direktor “Luštice Development” Darren Gibson. On je dodao da je ta kompanija posvećena razvoju Luštica Bay-a, ali i da  su “ istovremeno veoma usmjereni i na razvoj našeg najbližeg okruženja, Krtola i Radovića, kao najvećih centara u neposrednom okruženju Luštica Bay ali, naravno i razvoju Tivta i šire – čitave Crne Gore.”

  “Društveno-odgovorno poslovanje je veoma važan segment naše korporativne filozofije jer je to način da uzvratimo zajednici u kojoj radimo. Od 150 hiljada eura koliko smo opredijelili za podršku različitim projektima, organizacijama i ustanovama, gotovo jedna trećina će biti usmjerena na rješavanje konkretnih potreba stanovnika Radovića.”- istakao je Gibson.

  Gradonacelnica Tivta u posjeti Lustica Bay-u
  Gradonacelnica Tivta u posjeti Lustica Bay-u

  “Luštica Development je više puta do sada pokazala da razumije potrebe građana Tivta. Primjer toga je i odluka menadžmenta da finansira proširenje kapaciteta područnog odjeljenja JPU “Bambi” u Radovićima, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za boravak djece. Na tragu dosadašnje partnerske saradnje i visokog stepena društveno-odgovornog poslovanja kompanije “Luštica Development”, Opština Tivat se nada podršci kompanije kada je u pitanju finalizacija izgradnje ambulante u Radovićima. Ambulanta bi bila na raspolaganju kako domaćem stanovništvu, tako i budućim stanovnicima kompleksa Luštica Bay, što bi bilo od vitalnog značaja za unapređenje zdravlja, i kvaliteta života  ne samo mještana Radovića, već  svih žitelja ovog dijela Tivta.“- istakla je gradonačelnica Matijević.

  “Luštica Development” koja u Crnj Gori posluje od 2010. do sada je obezbijedila oko 870 hiljada eura podrške različitim projektima na nivou države, kulturnim i sportskim organizacijama, javnim ustanovama ali i rješavanju pitanja iz oblasti uslova u školama. Kompanija je, pored ostalog, i ove godine jedan od generalnih sponzora renomiranog tivatskog pozorišnog festivala “Purgatorije” čiji program je počeo prije dva dana i trajaće do kraja ljeta.

  2 Komentari

  1. Predsjedinica ima sluzbeno vozilo a ako treba i svoje i nije isla pjeske da bi se umorila.
   Doduse da je na njeno mjesto neki sjevernjak sto je sljego na primorje mozda bi imao vise kondicije jer je stekao kondiciju pentrajuci se po brdima crnogorskim..

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

   

  Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
  Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.