16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay: Donacija nošnji za folkloriste KUD “Kadena” iz Krtola

Luštica Bay – januar 2017.

Kompanija Luštica Development AD iz Tivta opredijelila je sredstva u iznosu od 7448 eura za nabavku 16 crnogorskih narodnih nošnji za mlade folkloriste Kulturno-umjetničkog centra /KUC/ “Kadena” iz Krtola.

Donacija je realizovana iz sredstava opredijeljenih prošlogodišnjim Protokolom o sponzorstvu vrijednim 150 hiljada eura koji kompanija svake godine potpisuje sa Opštinom Tivat. Nove uniforme su nedavno isporučene kulturno-umjetničkom društvu.

„Nabavkom kompleta od po osam muških i ženskih narodnih nošnji za članove „Kadene“, kompanija je još jednom podržala najmlađe i to, ovoga puta, talentovane folkloraše. Raduje nas što imamo mogućnost da pomognemo slične projekte od važnosti za obrazovanje i kulturu, a Kadena je u tom smislu zaista dobar partner“, saopštila je Slavica Milić, izvršna menadžerka u marketingu Luštica Development.

Osnivač i direktor “Kadene”, prof. Predrag Šušić je prenio zadovoljstvo djece i roditelja ovom podrškom Luštice Development.

KADENA

“Donacija je osnova za dalji rad i razvoj Centra i aktivnosti djece sa ovog područja. Nadamo se da će biti još prilika za saradnju sa “Kadenom” koja će u narednom periodu biti stalni pratilac i partner svim akcijama Luštice”, najavio je Šušić, inače i predsjednik stručnog aktiva koreografa Udruženja folklornih ansambala Crne Gore.

U prošloj godini, u različite projekte na teritoriji Mjesne zajednice Krtoli na poluostrvu Luštica, kompanija Luštica Development uložila je 50,519.28 eura. Ova sredstva su izdvojena iz budžeta od 150 hiljada eura koji je obuhvaćen prošlogodišnjim Protokolom o sponzorstvu kompanije i Opštine Tivat.

Kompanija je nedavno potpisala Protokol o sponzorstvima za 2017 godinu sa Opštinom Tivat prema kome će 150 hiljada eura biti uloženo u lokalne obrazovne i zdravstvene ustanove, kulturne festivale, i druge projekte. Oko 40 hiljada će biti usmjereno na razvoj MZ Krtoli na čijoj teritoriji Luštica

 

Najčitanije