Lap top za najbolju polaznicu obuke

  Porto Montenegro podržava informatičko opismenjavanje tivatskih penzionera

  IT kurs penzioneri Tivat
  IT kurs penzioneri Tivat

  Dvanaest polaznika iz Udruženja penzionera Tivta uspješno je završilo besplatnu dvomjesečnu obuku za rad na računaru, koja je realizovana kroz saradnju Centra za obrazovanje i trening u Tivtu ZOPT i kompanije „Adriatic Marinas-Porto Montenegro“.

  „Naša kompanija  podržava proces doživotnog učenja, i nama je izuzetno zadovoljstvo što smo starijoj generaciji Tivćana omogućili  IT kurs, koji će im u budućnosti koristiti u funkcionisanju svakodnevice – želimo da kroz ove i slične projekte motivišemo naše sugrađane da što duže ostanu socijalno aktivni članovi lokalne zajednice. Koliko mogu da primjetim, ovo je veoma interaktivna grupa sugrađana, te vjerujem da ćemo u narednom periodu kreirati i nove, slične sadržaje za njih.“-  istakla je PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata. Kompanija „Adriatic Marinas“ nagradila je lapotop-om najuspješniju učenicu Nježicu Vuksanović, koja je postigla najbolji rezultat na IT završnom ispitu.

  „Osim samog informatičkog opismenjavanja i uključivanja starije populacije u program cijeloživotnog učenja, ovaj projekat ima i ne manje bitan socijalni aspekt, gdje se starija populacija podstiče na druženje, izlazak iz kuće i timski rad.“- istakla je direktorka ZOPT-a Milena Ćipranić.

  Predsjednik Udruženja penzionera Dragan Perčin akcentovao je da su tivatski penzioneri zaista aktivni sugrađani, da su ovaj kurs prihvatili kao obrazovnu i zabavnu aktivnost, ali i da ga raduje da su s lakoćom savladali IT izazove.

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

   

  Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
  Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.