12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarna akcija – deset umjetničkih djela prodato za nabavku novog medicinskog aparata

Humanitarna aukcija

Deset prodatih radova i sakupljenih 3.100 eura koji će biti uplaćene u fond za kupovinu novog ultrazvučnog aparata za Dom zdravlja Tivat, rezultat su izložbe i humanitarne aukcije slika tivatskih umjetnika mlađe generacije, a koja je sinoć priređena u JU Muzej i galerija Tivat.

Svoja najnovija djela u gradskoj galeriji izložili su Vladimir Jovićević, Zoran Kruta, Tanja Nikolić, Nastasja Tomanović, Hana Mirkov i Jana Farkaš. Oni su te slike namjenski radili za ovu humanitarnu izložbu, piređenu u sklopu manifestacije “Novembarski dani” kojom se obilježava 21.novembar – Dan Opštine Tivat.

Humanitarna aukcija

Pribor i material za slikanje umjetnicima je za ove radove obezbijedila JU Muzej i galerija, čija je direktorica Jelena Bošković i autorka postavke.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Tivta dr Siniša Kusovac koji je podvukao da su umjetnici čija su djela izložena, po godinama mladi, ali već iskusni i dokazani na domaćoj i internacionalnoj likovnoj sceni.

Humanitarna aukcija

“Različiti njihovi stilovi govore o različitosti bogatstva ponude, a samim tim i bogatstva izbora budućeg kupca, obožavaoca, odnosno donatora. Opštini Tivat se nameće jedna velika obaveza, a to je da mi ove mlade slikare podržavamo i pomognemo im u njihovoj kulturnoj životnoj filozofiji.”- istakao je Kusovac.

U revijalnom dijelu su nastupili klapa“ Bellezza“ i duo Nevila Klakor i Danijela Medigović Kuč, a aukciju slika je vodio glumac Goran Slavić.

Izvor:S.L

Najčitanije