18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Honorar donirala zaštitnicima prirode

Joss Stone
Joss Stone

Vrlo popularna britanska soul i R’n’B zvijezda Joss Stone nastupila je sinoć prvi put u Crnoj Gori u plažnom klubu “Almara” na Oblatnom u Tivtu, priredivši nezaboravan ugođaj zvanicama Luštice Bay, novog turističkog grada na Jadranu.

Nesvakidašnji koncert dio je akcije podrške razvoju ekološke svijesti, organizovane po prvi put u Crnoj Gori u saradnii sa Lušticom Bay, pa je internacionalna soul diva donirala honorar crnogorskim “zelenim” nevladinim organizacijima među kojima su Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i međunarodni centar za održivu kulturnu saradnju “Krug” sa sjedištem u Londonu i ograncima u Crnoj Gori.

Koncert je priređen u sklopu “Joss Stone Total World Tour” kojom pjevačka zvijezda ima za cilj da posjeti i pjeva u svakoj državi svijeta i istovremeno podrži podizanje globalne ekološke svijesti.

“Luštica Development” je u potpunosti posvećena razvoju Luštica Bay projekta na ekološki održiv način i kao dio te posvećenosti – generalno podizanju svijesti o ekološkom upravljanju. Tako da, kada nam je ponuđena prilika da otpočnemo saradnju sa Joss Stone kako bismo podržali crnogorske ekološke NVO, vrlo rado smo prihvatili.” – rekao je Darren Gibson, izvršni direktor kompanije “Luštica Development” koja razvija projekat Luštica Bay.

“Ovaj koncert je divan primjer kako “green culture”, u ovom slučaju muzika, može sve da nas ujedini u davanju podrške u očuvanju onoga što se tiče svih nas – a to je naše okruženje, priroda i naša planeta. “Luštica Development” je prepoznala važnost ove misije i omogućila održavanje ovog koncerta.” – istakla je Vesna Spaskovska Jovićević, osnivač i vizionarka NVO Krug (Green Culture Networking).

Internacionalna pjevačka zvijezda koju često upoređuju sa Aretom Frenklin, oduševila je publiku na koncertu a njen silazak u publiku sa kojom je otpjevala nekoliko pjesama, podigao je na noge nekoliko stotina gostiju. Raskošnim talentom, jedinstvenim glasom i nenadmašnim nastupom potpuno je osvojila publiku na “Almari”. Nastupivši bosonoga u dugoj bijeloj haljini, 29-godišnja soul diva sa jednim Grammy-jem i više od 12 miliona prodatih primjeraka albuma, još jednom je pokazala neizmjernu strast za muzikom koju izvodi i plijenila nespornom harizmom.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije