15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta od mimoze ribe i vina

Mimoza

Pučke svečanost Fešta od mimoze ribe i vina biće održana sutra, subota 4. februara. Planirano okupljanje je u 9,30 sati u  Kumboru. Povorkoa mažoretki i trombonjera će proći kroz Đenoviće i oko 11 sati počeće centralni program ispred  Sportsko – kulturnog  centra u Baošićima, uz nastup klapa Stari kapetan i Castel Nuovo.

Baošići su spremni da na Fešti od mimoze, ribe i vina, ove subote dočekaju  goste, rekao je predsjednik MZ Mitar Krivokapić.

Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.
Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.

„Za goste će biti spremno hiljadu kilograma ribe, dovoljno vina i piva i 500 kilograma cvijeta mimoze… Oko 50 domaćica će se pobrinuti da sve protekne u najboljem redu. Ribu će pržiti na dvanaest punktova, raspoređenih duž čitavog  mjesta“ – kazao je Krivokapić.

Dobro došli, poručuju Baošićani!

Fešta od mimoze ribe i vina

Podsjećamo, inicijativa da se Fešta održava žutom cvijetu u čast potekla je davne 1969. godine sa “Berbe mimoza” u vrtu Luke Tomanovića.

U Mjesnoj zajednici su odlučili da obnove  plantaže  mimoza, koje je sve manje u đardinima i na javnim površinama, pa su nabavili preko 20 sadnica, koje će zasaditi uz sportske terene u  Baošićima.

Najčitanije