20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Na crnogorskom primorju spašeno desetak nautičara

Nevreme
Nevreme

Crnogorska Služba spašavanja Uprave pomorske sigurnosti u nedjelju je u dramatičnoj akciji spašavanja izvukla iz mora više od 10 nautičara tijekom jakog nevremena koje je u popodnevnim i ranim večernjim satima  zahvatilo akvatorij Crnogorskog primorja od Bara do Budve.

Jak sjeverni vjetar, koji nije bio najavljen u meteorološkim izvještajima, puhao je brzinom i do 30 čvorova na sat i iznenadio brojne nautičare na različitim plovilima na moru.

Početak akcije bio je oko 15 sati, kada su spasioci, po pozivu u pomoć, bili pozvani da otegle u luku oštećeni gliser bez pogona. Doteglili su gliser do luke Bar gdje su liječnici konstatirali da ozljede muškarca i žene, koji su bili u gliseru, nisu opasne po vitalne funkcije.
Nadalje, Služba spašavanja rekla je podgoričkim medijima da su oko 18 sati izvukli iz mora šest osoba koje su bile u gliseru prije nego što je potonuo približno dvije milje od obale. Te su osobe provele u moru više od dva sata i bile su promrzle pa im je pružena medicinska pomoć.

Služba je zatim intervenirala na Crvenoj plaži kod Čanja, između Bara i Budve, gdje se nasukala 15 metara duga jedrilica na kojoj je bilo pet osoba koje su prevezene prema bolnici u Baru.

Sljedeća intervencija bilo je spašavanje trojice mladića s pedalina, a sličnih je akcija bilo sve do kasnih večernjih sati i sve su uspješno završene zahvaljujući Službi spašavanja na moru i Graničnoj pomorskoj policiji u Baru.

/HINA/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije