11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„City games” – nekada „Jadranske igre” u H.Novom i Tivtu

Jadranske igre Tivat 2015.
Jadranske igre Tivat 2015.

Za ljubitelje dobre zabave na moru i sporta po­lu­fi­na­le po­pu­lar­ne ljet­ne igre za sve ge­ne­ra­ci­je „City ga­mes”, do sa­da po­zna­te pod na­zi­vom ,,Ja­dran­ske igre”, nekada „Jadranski susretri“ odr­ža­će se 2. ju­la u Her­ceg Novom, a 4. ju­la u Tiv­tu, dok je je fi­na­le pla­ni­ra­no 7. ju­la u Pod­go­ri­ci.

Ma­ni­fe­sta­ci­ju će kao i do sa­da po­dr­ža­ti Op­šti­na Her­ceg No­vi, a va­lja pod­sje­ti­ti da je ak­tu­el­ni pr­vak, eki­pa iz Her­ceg No­vog, ko­ja je la­ni osvo­ji­la i tak­mi­če­nje u Bi­o­gra­du na Mo­ru, gdje će se i ove go­di­ne odr­ža­ti me­đu­na­rod­no fi­na­le. Na­kon šest uspje­šnih se­zo­na, 218 do­ga­đa­ja i 670 hi­lja­da pre­đe­nih ki­lo­me­ta­ra, igre u svo­ju sed­mu se­zo­nu ula­ze kao me­đu­na­rod­ni pro­je­kat s no­vim ime­nom – ,,City Ga­mes”.

„U pro­je­kat se ove go­di­ne, osim Cr­ne Go­re i Sr­bi­je, uklju­či­lo šest no­vih ze­ma­lja: Ma­đar­ska, Ita­li­ja, Austri­ja, Nje­mač­ka, Ho­lan­di­ja i Ve­li­ka Bri­ta­ni­ja. U idu­ćih če­ti­ri do pet go­di­na na­mje­ra­va­mo do­ći na ni­vo ne­kad kult­nih „Iga­ra bez gra­ni­ca“ i do­dat­no pro­ši­ri­ti tak­mi­če­nje na ci­je­lu Evro­pu. In­te­re­sa i po­ten­ci­ja­la za to sva­ka­ko ima, po­ru­čio je Mi­ro­slav Krzyk, ini­ci­ja­tor i di­rek­tor pro­jek­ta.

On je do­dao da se osim sa­mih iga­ra, ši­ri i ve­o­ma gle­da­na te­le­vi­zij­ska ver­zi­ja ,,City Ga­mes”-a ko­ju će pu­tem emi­si­ja na osam te­le­vi­zi­ja s na­ci­o­nal­nom kon­ce­si­jom pra­ti­ti čak 8,5 mi­li­o­na gle­da­la­ca. Ri­ječ je o naj­gle­da­ni­jim te­le­vi­zij­skim ka­na­li­ma u ma­tič­nim ze­mlja­ma: ORF (Austri­ja), MTVA (Ma­đar­ska), RTVSLO (Slo­ve­ni­ja), Pink (Sr­bi­ja), Pink BH (BiH), Pink M (Cr­na Go­ra), MRT (Ma­ke­do­ni­ja) i No­va TV (Hr­vat­ska).

JADRANSKE IGRE - finale
JADRANSKE IGRE – finale

“Po­zi­va­mo spor­ti­ste, ali i re­kre­a­tiv­ce i lju­bi­te­lje do­bre za­ba­ve da se pri­ja­ve i pred­sta­vlja­ju svoj grad na igra­ma. Uz ne­što spret­no­sti i tim­skog ra­da mo­gu se na­ći i u fi­na­lu te pred­sta­vlja­ti svo­ju ze­mlju – ka­zao je Krzyk.

Najčitanije