Aerodrom Tivat – milioniti putnik prošao kroz terminal

  Aerodrom Tivat prvi put u istoriji probio „magičnu granicu“

  Pokloni za jubilarnu putnicu

  Turistkinja iz Velike Britanije Eleonor Fenlon milioniti je putnik koji je ove godine prošao kroz terminalnu zgradu aerodroma Tivat. Ona je danas posliepodne doputovala na odmor u Crnu Goru redovnim letom YM 813 kompanije Montenego Airlines iz Londona za Tivat.

  Po izlasku iz MA-ovog „fokera“, Fenlon je dočekalo iznenađenje – rukovodstvo  tivatskog i „Aerodroma Crne Gore“, kao i čelnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koji su joj poželjeli posebnu dobrodošlicu i uručili prigodne poklone.

  Fenlon na dolaznom gejtu tivatskog aerodroma

  „Kad sam vidjela da me čeka toliki broj meni nepoznatih ljudi sa službenim prslucima, pomislila sam da sam u nekoj nevolji, ali evo, ispostavilo se da ima sreće da baš ja budem taj jubilarni putnik. Hvala im na pažnji i poklonima jer je ovo zaista neočekivano i prijatno iznenađenje za mene.“- kazala je mlada Britanka koja je do sada turistički posjećivala region bivše Jugoslavije, ali po prvi put dolazi u Crnu Goru. Budući da je među poklonima dobila i vaučer za vikend u hotelu „Alaksandar“ u Budvi kojim su je nagradile HTP „Budvanska rivijera“ i NTO, Fenlon će se sigurno uskoro opet vratiti u Crnu Goru.

  „Prvi put u istoriji Crne Gore i našeg preduzeća, na našim aerodromima imamo milionitog putnika u godini dana. Vjerujem da ćemo i u narednom periodu nastaviti da ostvarujemo odlične rezultate, a vjerujem da ćemo do kraja godine i na aerodromu Podgorica imati milionitog putnika“- kazao je direktor ACG Danilo Orlandić, dodajući da u poslovodstvu aerodromskog preduzeća očekuju da će ove godine vazduše luke u Tivtu i Podgorici ostvariti ukupan promet od preko 2,1 miliona putnika.

  Sa doceka milionitog putnika

  „Smatram da su to pokazatelji koji služe na čast cijeloj Crnoj Gori i vjerujem da će naša turistička privreda biti sa nama i da će ACG i NTO  dalje uspješno sarađivati i unapređivati našu ponudu“- istakao je Orlandić.

  Direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić istakla je da podatak da je aerodrom Tivat prije karaja septembra zabilježio prolazak milionitog putnika kroz terminal, pokazatelj i kontinuiranog rasta turističkog prometa.

  „Aerodrom Tivat i ACG uopšte, važne su karike u turističkom lancu kako sa aspekta poboljšanja aviodostupnosti Crne Gore, tako i sa stanovišta produženja turističke sezone. Struktura gostiju u Crnoj Gori takođe se mijenja i posebno u pred i post sezoni imamo rast prometa iz zapadne Evrope. Stoga nas i posebno raduje činjenica da je ovaj jubilarni putnik stigao upravo sa tog tržišta“- kazala je Radak-Kukavičić dodajući da ove godine imamo 14 odsto više turista iz Velike Britanije nego lani.

  1 komentar

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

   

  Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
  Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.