8 C
Kotor

Slušaj online radio

Stigao je vrhunac ledenog vala – Dalmacija sva u ledu

more zaleđeno Foto Luka Gerlanc/Arhiv/HANZA MEDIA

U srijedu rano ujutro na cijelom području Dalmacije izmjerene su najniže temperature ovog tjedna, a obzirom na prognoze možemo ih smatrati vrhuncem tzv. ledenog vala. Dodatan osjećaj hladnoće stvara i umjerena do jaka bura.

Evo temperatura izmjerenih u 7 sati (DHMZ):
Zadar: -6,4 Knin: -8,5
Sinj: -7,7 Šibenik: -7,6
Split – Marjan: -4,8 Imotski: -7,8
Hvar: -2,8 Metković: -4,3
Dubrovnik: -0,5

Po podacima na stranici Pljusak.com, na Paklenici je izmjereno -3,7C, na Dinari je čak -20,1, a na vrhu Biokova -18,6 stupnjeva. Jedine tempereture iznad nule na području Dalmacije zabilježene su jutros na Prevlaci (1,2 stupnja) i na Palagruži (0,3)…

U četvrtak još hladno, pa toplije
Uz dosta vedrine najniža temperatura zraka u mnogim će kopnenim krajevima biti u četvrtak. Zatim će se naoblačiti i krajem četvrtka ponovno će biti snijega, a zbog pritjecanja toplijeg zraka po visini u petak je moguća i kiša koja se smrzava na tlu. Oborine na granici kiše i snijega bit će i u subotu, ali će biti manje hladno.

Na Jadranu će se već u četvrtak ujutro naoblačiti, uz povremene oborine na granici kiše i snijega. Zapuhat će jugo, pa će od petka biti i toplije, ali uz pretežno oblačno vrijeme i povremenu kišu, koja na jugu može biti i obilnija. Promjenljive naoblake uz povremenu kišu bit će i u nedjelju i ponedjeljak.

Najčitanije