4 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi interkontinentalni let iz Azije za Evropu preko Dubrovnika

Aerodrom Dubrovnik

Prvi zrakoplov niskotarifne zrakoplovne tvrtke Flydubai na izravnoj liniji iz Dubaija do Dubrovnika sletio je juče popodne u dubrovačku zračnu luku, a riječ je o prvom interkontinentalnom letu koji Aziju i Europu povezuje preko Dubrovnika.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić ocijenio je kako je nova linija bitna za cijelu regiju i hrvatski turizam.

“Ovim interkontinentalnim letom povezujemo Europu i Aziju, odnosno Perzijski zaljev s dubrovačkim područjem. Nadamo se i većem broju transfernih putnika, jer je Dubai velika zračna luka koja povezuje cijelu jugoistočnu Aziju, Australiju i Afriku”, istaknuo je Luetić.

Izvijestio je kako su prva tri mjeseca u Zračnoj luci Dubrovnik bila iznimno uspješna, s 20 posto više putnika u odnosu na isto razdoblje lani, a pogotovo je ožujak bio jak s čak 40 posto porasta, jer je Uskrs ove godine bio 1. travnja pa je sezona počela već 25. ožujka.

“Nadamo se nastavku tog trenda i da će sezona biti opet rekordna s porastom od 10 posto u odnosu na 2017. godinu”, rekao je Luetić.

Najavio je nove linije LOT Polish Airlinesa, Edelweiss Aira i Adria Airwaysa.

Zrakoplov Flydubaija, čiji let na liniji Dubai-Dubrovnik traje šest sati, povezivat će Dubrovnik i Dubai najprije triput tjedno, a od 15. lipnja do 25. listopada četiri puta tjedno, zrakoplovom Boeing 737-800 sa 184 mjesta.

Flydubai je niskotarifna zrakoplovna tvrtka u vlasništvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najčitanije