12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Plantažama šest medalja na međunarodnoj vinskoj smotri “Vino Ljubljana 2018″

Plantaže – nagrade Slovenija

Na 68. međunarodnom ocenjivanju vina “Vino Ljubljana 2018.”, održanom u Glavnom gradu Slovenije kompanija je osvojila nova važna odličja. Odličan kvalitet premium i ultra-premium vina prepoznat je i na ovom renomiranom ocjenjivanju pa smo tako bogatiji za novih šest zlatnih i tri srebrne medalje.

Sjaj sa prošlogodišnjeg Decantera ultra-premium vina Stari podrum Cabernet Souvignon 2012, ovom prilikom je potvrđen sa čak 88,60 poena, što nas je, iako očekivano, obradovalo. Zlatni kvalitet ovom prilikom potvrdio je i dobar dio etiketa specijalnih rezervi i crvenih premium vina i to : Vranac Reserve 2011, Premijer 2009, Vladika 2013 i Epoha 2012. Ponos i zadovoljstvo novim uspjehom nedavno promovisane etikete “Epoha” od danas još veće za novo značajno priznanje. Važno je istaći da je kuriozitet ovog ocjenjivanja, kojim je kompanija posebno zadovoljna, činjenica da je od svih prijavljenih vina od sorte malvazija, posebno karakterističnih za vinogorja Slovenije i Hrvatske, jedino Crnogorska Malvazija 2016 dobila zlatnu medalju. Veliki trud i rad kompanije na bijelim premium vinima i ovom prilikom je prepoznat i jasno je stavljeno do znanja da vinograd na Ćemovskom polju ima odlične mikrolokalitete za gajenje i bijelih vinskih sorti, od kojih, pažljivom tehnologijom, stvaramo velika bijela vina. Ocjenjivanje naših ovom prilikom završeno je srebrnim medaljama kojima su nagrađena vina: Pro Anima Pinot Blanc 2016, Vranac Pro Corde 2013. i Crnogorski Vranac 2015. Takođe, vrijedno pomena je i da su “Plantaže” po ukupnom broju zlatnih medalja, od svih prijavljenih vinarija, zauzele drugo mjesto.

Nakon prošle 2017. godine, kada su “Plantaže” osvojile rekordne 32 medalje na svjetskim smotrama vina, od kojih najviše sija istorijsko zlato sa Dekantera u Londonu, 2018-tu, jubilarnu 55-tu godinu, kompanija nastavlja novim velikim uspjesima. Nakon ovogodišnjeg zlata koje je Epoha 2012, osvojila na vinskoj smotri “Mundus Vini”, održanoj u njemačkom Neustadt-u, sada smo bogatiji za pregršt medalja sa vinske smotre koja ima dugu tradiciju.

Na 68. vinskoj smotri “Vino Ljubljana 2018″, predstavljene su vinske etiketa iz cijelog svijeta. Visoko kvalifikovani međunarodni žiri, sastavljen od enologa, somelijera, vinskih novinara, vinara, profesionalnih trgovaca vinima, vinskih stručnjaka i restoratera, imao je izazovan posao da sva pristigla vina ocijeni i izabere najbolje.

Crna Gora, predvođena našom kompanijom, i ovom prilikom postigla je odličan uspijeh i jasno stavlja do znanja da je jedna od vodećih vinskih zemalja regiona i šire, kaže se u saopštenju iz ove kompanije.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije