15 C
Kotor

Slušaj online radio

Orlandić: Činimo sve da se uspostavi direktna linija Podgorica-Barcelona

Aerodrom-Podgorica
Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić započeo je sa predstavnicima kompanije Vueling pregovore o uspostavljanju direktne avio linije Podgorica-Barcelona.

Na sastanku u okviru Medjunarodnog foruma za razvijanje aviolinija, Orlandić je istakao da je otvaranje tržišta Španije izuzetno važno za crnogorske aerodrome, cjelokupnu privredu ali i naše gradjane.

„ Kao što sam ranije i najavio, zauzeli smo proaktivan pristup i uspostavili smo kontakt sa kompanijama sa tržišta za koja smatramo da nijesu dovoljno otvorena. Jedno od najznačajnijih tržišta je Pirinejsko poluostrvo i imajući u vidu sve faktore, odlučili smo se da učinimo sve da dodje do uspostavljanja direktne linije Podgorica-Barselona.

Predstavnici kompanije Vueling su zainteresovani da dodje do saradnje i u narednom periodu ponovo ćemo se sastati i nadam se dogovoriti tu rutu, koja će siguran sam, biti veoma uspješna” , kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Orlandić se na Forumu koji se održava u Tbilisiju sastao i sa čelnim ljudima poljske kompanije LOT sa kojom je nedavno dogovorena linija Podgorica-Varšava. Avioni te kompanije će 6 puta sedmično tokom ljetnje sezone slijetati na Aerodrom Podgorica a izvršni direktor je sa sagovornicima razmatrao uslove da ta linija postane redovna.

Medjunarodni forum za razvijanje aviolinija, bio je prilika da se Orlandić sa saradnicima sastane i sa čelnicima brojnih evropskih aerodroma sa kojima je razgovorao o uspostavljanju saradnje u različitim oblastima. Posebni sastanci održani su sa predstavnicima švedskih kompanija koje upravljaju aerodromima u toj zemlji, s obzirom da je tržište Skandinavije od posebnog značaja. Orlandić i direktor za razvoj aerodroma Stokholm Skavsta, Piter Hoslin razgovarali su o modelima buduće saradnje, na polju povezivanja Crne Gore i Švedske ali i u oblasti razmjene iskustava. Na iste teme prvi čovjek crnogorskih aerodroma razgovarao je i sa Helenom Marten menažerkom za razvoj kompanije Svedavia, u čijem vlasništvu je 10 švedskih aerodroma.

Forum za razvijanje aviolinija održava se već 15 godine a ove godine je okupio preko 550 predstavnika 65 aviokompanija i 250 aerodroma iz cijelog svijeta.

Najčitanije