Muzej policije postavlja izložbu krivotvorina u Splitu

Izložba krivotvorenih umjetnina

U sklopu konferencije “Sigurnost povijesnih gradova – Izazovi u turizmu” Muzej policije će u Podstrani kod Splita postaviti izložbu zaplijenjenih krivotvorenih umjetnina pod nazivom “Ljepota lažnog sjaja”.

U zbirci krivotvorina koje policija skuplja gotovo 10 godina nalaze se lažna djela potpisana imenima poznatih umjetnika – Ede Murtića, Zlatka Price, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Ivana Lackovića Croate, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Ivana Rabuzina i Ferde Kovačevića.

Osim toga izložit će se i dvije krivotvorene skulpture Dušana Džamonje i Vojina Bakića, a od stranih autora krivotvoreni su radovi Amadeo Modgliania i Pierre-Augustea Renoira.

Policija je zbirku počela sakupljati 2009. nakon što je kod sudova uspjela ishoditi da se po pravomoćnosti presude krivotvorine ne uništavaju već se dodjeljuju Muzeju policije, a ovo će biti prvi put da Muzej policije gostuje na području Splitsko-dalmatinske županije.

Izložba krivotvorina će se održati 16. i 17. marta u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani na konferencija “Sigurnost povijesnih gradova – Izazovi turizma” koja će ugostiti brojne svjetske sigurnosne stručnjake iz SAD-a, Velike Britanije, Izraela i Turske.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.