16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarna “Dubrovačka trpeza” na Stradunu duga 134 metra

Dubrovačka trpeza

Tradicionalna 134 metra duga “Dubrovačka trpeza” održana je u nedjelju na dubrovačkom Stradunu u sklopu 6. Good Food Festivala, a okupila je 44 izlagača iz dubrovačkih hotela i ugostiteljskih objekata te Turističko-ugostiteljske škole sa njihovim slanim i slatkim jelima kao i vinare Konavala, Pelješca i Krka.

Tanjir delicija na “Dubrovačkoj trpezi” prodavao se za 35 kuna, a čaša vina za 15 kuna.
Gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković rekao je prilikom otvaranja manifestacije kako Dubrovnik u listopadu bilježi izvrsne turističke rezultate pa će kraj sezone, kojim povodom je događaj i organiziran, malo ipak pričekati.

„Sve su najave da ćemo imati izvrstan studeni i sa zadovoljstvom ističem da bilježimo jednu od najboljih turističkih sezona ikad. Pritom nas je i vrijeme lijepo poslužilo“, izjavio je Franković.

Franković je dodao kako je i ponuda „Dubrovačke trpeze“ pokazatelj truda dubrovačkih ugostitelja da sve najbolje dubrovačko prikažu na pravi način.

„Očekujem da će ugostitelji nastaviti s rastom kvalitete, a sad imaju vrlo čvrste razloge za to jer su s petogodišnjim ugovorima dobili sigurnost poslovanja. Mogu dodatno ulagati i planirati, a baš su to tražili. Uz to, iduću godinu dočekat ćemo s 300 metara četvornih manje stolova i stolica, a dobit ćemo koridore za prolaz. Očekujem i rješavanje pitanja mastolovaca“, kazao je Franković.

Vlašić: I ove zime avio linije sa sedam evropskih odredišta

Direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić izjavila je kako je šesto izdanje “Good Food Festivala” izazvalo dosad najveći interes Dubrovčana i gostiju grada.

“Posebno se veselimo što nas naši ugostitelji odlično prate, što je vidljivo i danas. Posebno je naglašena orijentacija prema tradicijskoj kuhinji”, kazala je Vlašić i dodala kako će Dubrovnik ove zime biti opet avio linijama povezan sa sedam evropskih odredišta.

„Već nam je godinama stabilno Velika Britanija na prvom mjestu, unatoč strahu od Brexita, a Irska nam je dodatnim letovima ostvarila 34 posto povećanja. Uz to, apsolutni hit nam je let za SAD pa je sjajno da ćemo iduće sezone imati svakodnevni let American airlinesa za Philadelphiju. Preko svih tih odredišta povezani smo i s drugim, nama dalekim državama. Jako nam je značajan Japan, ali i Kina s velikim povećanjem“, rekla je Vlašić.

Prilog humanitarne akcije namijenjen je Udruzi za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života „Lukjernica“ i Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.

Organizatori „Dubrovačke trpeze“ su Turistička zajednica grada Dubrovnika,Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko-ugostiteljska škola Dubrovnik.

Izvor:Hina

Najčitanije