12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Erotska fotografija u crkvi: Dubrovački biskup Uzinić najavio tužbu

Snimateljska ekipa i dubrovački fotograf koji se naziva erotskim fotografom, Stijepo Brbora, fotografirali su polunagu ženu na nekim dubrovačkim lokacijama, između kojih su bile i dubrovačke crkve.

Snimanje u crkvi zgrozilo je javnost, a biskup dubrovački, Mate Uzinić je najavio i tužbu… Na društvenim mrežama se mogu pročitati brojni komentari. Strašno kolega, ako je ovo umjetnost ili nešto slično ja sam sa nekog drugog planeta / Ovo je strašno i nemoralno do te mjere da tko je god ovo odobrio ili odobrava vrijeđa svakog tko ima malo vjere i dostojanstva u svom životu / Dno dna / Iskreno ostao sam bez riječi, ovo je u najmanju ruku dno vrijednosti koje sam poznavao, čak i da je fotomontaža pretjerano degutantno je- samo su neki od komentara ogorčenih građana.

Ekipa Deutche Film und Fernsehakademie Berlin, njemačke akademije za film i televiziju, snima u Gradu studentski dokumentarni film ‘The Colour Nude’, u kojemu sudjeluje i dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora.

Dubrovački fotograf je na atraktivnim dubrovačkim lokacijama snimao erotske fotografije na kojima je pozirala, prema pisanju medija, Beograđanka Vesna Knežević. Ona je “glumila” lik Laure iz Držićeva “Dunda Maroja”.

Snimateljska ekipa je neovlašteno ušla i u otvorene dubrovačke crkve gdje su neke fotografije snimljene, što je diglo na noge mnoge osobe koje su oštro reagirale na ovakvo “nepoštivanje” sakralnih objekata u Gradu.

Reagirao je i biskup Mate Uzinić koji je zavapio: Bože, oprosti im, ne znaju što čine”:

Dragi prijatelji,
duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. 

Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“ napisao je dubrovački biskup Mate Uzinić na svom fb profilu.

Najčitanije