Dubrovnik – Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Mediteranski sajam zdrave hrane foto Boka News

U hotelu “Tirena” na Babinu kuku od 22. do 25. marta održat će se jubilarni 15. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Vedran Kraljević, idejni začetnik i voditelj manifestacije koja je prva u Dubrovačko-neretvanskoj i šire popularizirala zelenu ekološku proizvodnju, predstavio je program sajma, koji je besplatan za sve posjetitelje.

Osim tradicionalnih degustacija i tematskih događanja vezanih uz gastronomiju i plasman ekološki proizvedenih artikala, 15. izdanje sajma donijet će niz zanimljivosti, poput predstavljanja Vodiča za izračun hranjive vrijednosti namirnica, načina financiranja zelenoga gospodarstva kroz linije HBOR-a, kao i savjetovanje o vodama uz obilježavanje Svjetskog dana voda.

Zanimljiva će svakako biti i gastro-literarna i kuharska radionica Veljka Barbierija na Trgu Marina Držića uz nastup klapa i folkloraša. Posebna atrakcija ovogodišnjeg izdanja sajma je i predstavljanje monografije o prvih 15 godina manifestacije, na koju je Vedran Kraljević posebno ponosan.

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva i ove se godine održava u organizaciji “Dubrovnik Suna” d.o.o., te u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Mediteranski sajam foto Boka News

Osnovna je svrha sajma podizanje razine ekološke svijesti, isticanje, razvoj te promocija zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva kroz kvalitetu, plasman i marketing.

Otvaranje sajma i predstavljanje partnera održat će se u četvrtak, 22. ožujka, u podne na Trgu Marina Držića, ispred hotela “Tirena” na Babinu kuku, uz zakusku i gastronomski show, te bogat kulturno-umjetnički program u kojemu uz voditeljicu Nilu Vukosavić sudjeluju i klapa “Bonaca” iz Šibenika te klapa “Laus” iz Dubrovnika.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.