15 C
Kotor

Slušaj online radio

Dalmacija se probudila pod snježnim pahuljama

Split foto SD

Iako smo snijeg u Splitu očekivali tek u popodnevnim satima, prva pahulje zalepršale su već u ranio jutro.

Osim u Splitu, zasniježilo je na Pelješcu, Omišu, Šibeniku, Dugom Ratu, Dućama, Kaštelima, Podstrani, Klisu, Dugopolju, Trilju, Vojniću, Vrgorcu, Mostaru, Primoštenu, Solinu, Metkoviću, Pločama, Crivacu, Kljacima, Vrpolju, Košutama, Dicmu, Grabu, Imotskom, Muću, Neoriću, Sutini, Otoku kod Sinja, Glavicama, Ljubuškome…, izvjestio je na Facebooku Ivan Šolić, poznati amaterski meteorolog iz Sutine i strastveni ljubitelj snijega.

Voditelj zimske službe održavanja cesta ​Petar Vuletić kaže da je snijeg počeo padati oko četiri sata ujutro, da su ceste na području županije prohodne i da se posipaju.

DHMZ za četiri grada izdao upozorenje na ‘vrlo veliku opasnost’ od hladnih valova

Državni hidrometeorološki zavod najavio je za srijedu ‘vrlo veliku opasnost’ od hladnih valova na području čak četiri velika hrvatska grada – Zagreba, Karlovca, Gospića i Splita.
U srijedu se, naime, u Zagrebu očekuju temperature i do -20 stupnjeva, u Karlovcu se predviša najniža dnevna temperatura od -18 stupnjeva, u Gospiću -16, a u Splitu -5 stupnjeva.

DHMZ je po prvi put izdao upozorenje za ‘vrlo veliku opasnost’, dok se i za utorak najavljuje ‘velika opasnost’ od hladnih valova u Karlovcu, Gospiću, Rijeci, Splitu i Dubrovniku.  Za srijedu isto upozorenje vrijedi za građane Osijeka, Knina, Rijeke i Dubrovnika.

Najčitanije