CDPR – konkurs povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja

cdpr

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica tradicionalno, ove godine to je sedamnaesti put, organizuje Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori. Stalni povod Konkursa je Svjetski dan borbe protiv pušenja – 31. maj, za koji je SZO odredila krajem januara tekuće godine temu „Duvan i bolesti srca” (World No Tobacco Day – 31. May 2018: „Tobacco and heart disease”). Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2018. godine.

Tema našeg ovogodišnjeg sedamnaestog nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je: „Zdravim srcem crtam i pišem u borbi protiv pušenja”. Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj 5 (pet), a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim  sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na
dvije stranice.

Radove na Konkurs koji je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola u vremenu od 15. aprila do 15. maja tekuće godine (do kada bi trebalo da stignu radovi), treba slati na adresu: JU Dječji savez Podgorica – ulica Bokeška br. 2, 81000
Podgorica.

Tročlani žiri će odabrati po tri najbolja rada iz obje oblasti i  nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate  sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši.

Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale  najboljima u obje konkurencije, obezbjedio je CDPR u vidu kompleta CD-a, kao i knjiga – monografija slikara u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost (CANU).
Nagrade će biti dodijeljene na Izložbi najboljih i izabranih radova,  koja je predviđena da bude održana na sam Svjetski dan borbe protiv  pušenja u jednom od izložbenih prostora u Podgorici.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.