14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Završena vježba civilne zaštite Jadranskog mora od onečišćenja

adriatic simulacija

Provedba dvodnevne međunarodne terenske vježbe zaštite Jadrana od onečišćenja ‘ADRIATIC 2018’ uspješno je realizirana u okviru međunarodnog  projekta “Full Scale Civil Protection Exercise – ADRIATIC 2018”, koji je na Splitskom području organiziran u razdoblju od 21. do 25. maja ove godine u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske te u suradnji s Upravom za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije i Ministarstvom unutarnjih poslova / Upravom za izvanredne situacije Republike Crne Gore, kao međunarodnim projektnim partnerima.

Međunarodna terenska vježba zaštite Jadrana od onečišćenja ‘ADRIATIC 2018’ organizirana je u cilju provjere sustava traganja i spašavanja, zaštite mora od onečišćenja te protupožarnog djelovanja na brodovima, povećanja stupnja pripravnosti i dodatnog skraćenja rokova odgovora na incidente na moru.

Posebno se to odnosi na situacije kada se saradnja svih nadležnih tijela zbog trenutnih nedostataka u ljudstvu i tehnici pokaže nedostatnom, te je potrebno aktivirati raspoloživi mehanizam Europske Unije kao djelotvoran odgovor na onečišćenje mora i morskog okoliša (obale) velikih razmjera.

Najčitanije