8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska regata 21.aprila

Tivatska regata

12. izdanje Tivatske regate, u organizaciji JK Delfin, zakazano je za 21.april. Rutom najatraktivnija regata u Boki Kotorskoj ove će godine biti donekle drugačija od ranijih, jer je predviđeno da osim krstaša, za koje je do sada bila rezervisana, zajedre i mali regatni brodovi.

Sa startom kod Ponte Seljanova, te regatnim kursom koji definiše obilazak Gospe od zdravlja i prolazak kroz tjesnac Ralo, obilazak Peraških otoka i povratak do Ponte Seljanovo, regata savršeno koristi izazove koje pred jedriličare stavljaju vjetar i morske struje naoko mirnog, ali nepredvidivog fjorda. Atraktivnost programa na moru podiže i činjenica da je Tivatsku regatu, gotovo u cijeloj dužini, moguće posmatrati s kraja, što svake godine, posebno u Verigama, okupi veliki broj foto-reportera i amatera.

Iz Uprave kluba obavještavaju da je partner regate tivatska kompanija UNA Montenegro, višestruko dokazana u podršci sportskim klubovima i manifestacijama u našem gradu. Regata uoči Balkanskog prvenstva u jedrenju, čiji je Delfin domaćin u septembru ove godine, biće još jedna prilika da potvrdimo ukazano povjerenje. Jedriti se mora, poručuju iz Delfina uz poziv bokeljskim jedriličarima da rašire jedra na 12-izdanju Tivatske regate.

Najčitanije