12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Stigao najveći brod za krstarenje u svijetu

Stigao najveći brod za krstarenje u svijetu

Najveći svjetski brod za krstarenje „Symphony of the Seas“, koji je gotovo iste veličine kao i Empire State Building, isporučen je kompaniji Royal Caribbean International.

Brod je izgradio STX France i pridružit će se sestrinskom brodu „Harmony of the Seas“ dvije godine nakon isporuke.

Službena ceremonija primopredaje održana je u petak u Saint-Nazairu, u Francuskoj, s Michaelom Bayleyjem i Richardom Fainom, predsjednikom Royal Caribbean Cruises te Laurentom Castaingom, generalnim direktorom STX France, koji je vodio tradicionalnu ceremoniju promjene zastave.

“Symphony of the Seas je najnoviji primjer načina na koji naši ljudi rade na inovacijama svakog novog broda”, komentirao je D. Fain.

“Symphony će napustiti brodogradilište Saint-Nazaire kao krajnji primjer našeg napretka potaknutog duhom i opredjeljenjem za inovacije, koji su u srcu našeg partnerstva s Royal Caribbeanom”, izjavio je Castaing.

S duljinom od 362 metra, širinom 66 metara, visinom 70 metara i 2.750 putničkih kabina „Symphony of the Seas“ može ugostiti oko 6.800 putnika i 2.000 članova posade. Mamutskom brodu će se uskoro pridružiti treći brod takve vrste, a isporuka je zakazana u 2021. godini.

Sam proces izgradnje trajao je 36 mjeseci i obuhvaćao je 4.700 brodograđevnih radnika.

Energetska ravnoteža broda poboljšana je za 25 posto i prvi je kojemu je dodijeljena SILENT-E klasa DNV-GL zbog niske razine buke pod vodom, navodi STX France.

„Symphony of the Seas“ dočekat će svoje prve goste u subotu, 31. ožujka, na petodnevnoj plovidbi, pristajući u Napulju i Rimu (Civitavecchia) u Italiju.

Prvo sedmodnevno krstarenje Mediteranom starta u subotu, 7. travnja, iz Barcelone u Španjolskoj, gdje će biti matična luka broda tijekom ljeta prije odlaska u matičnu luku u Miami u studenom.

Veliki kruzer napustio je brodogradilište Saint-Nazaire 24. ožujka.

Najčitanije