Sipa od četiri kila pokrila čitavu ribarsku kašetu

Samo oni koji znaju kolika je plastična ribarska kašeta, u koju stane oko sedam-osam kilograma ribe, mogu povjerovati da je sipa koja se nalazi u ovoj s fotografije stvarno rekordnih, još neviđenih gabarita.

Naime, teška je puna četiri kilograma, a službeni podaci govore da su u Jadranskom moru do sada zabilježene jedino sipe do tri kila.

Sipa – monstrum osvanula je jutros, još živa, da svježija ne može biti, na malom, priručnom prodajnom mjestu ispred kvartovskog dućana u zapadnom dijelu grada, a fotografirao je jedan naš čitatelj, i sam sportski ribolovac. I to je sve što tom primjerku cijenjenog glavonošca znamo. Ostaje tajnom tko je ovu ogromnu sipu ulovio, gdje i kojim alatom, ali je sasvim izvjesno da bi bila dovoljna za crni rižot za bar 30-ak ljudi.

Približava se ožujak i čini da će se ove godine pokazati tačnom ona narodna ribarska – U po marča sipa i komarča.

Zadarska ribarnica jutros je bila puna svježih ‘divljih’ podlanica, a nadrugom kraju grada izronila je ova fascinantna rekorderka.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.