13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ovo je replika broda za krstarenje izgrađena od 2,5 milijuna LEGO kockica

Brod od lego kocki

Tvrtka Dream Cruises u Hong Kongu sagradila je ogromnu repliku svog broda za krstarenje „World Dream“ od LEGO kockica kako bi obilježila isporuku broda.

Veliku repliku sagradilo je više od tisuću gostiju i članova javnosti pod vodstvom prvog Andyja Hunga, profesionalca tvrtke LEGO.

Brod je izgrađen korištenjem više od 2,5 milijuna LEGO kockica, a model kruzera teži više od 2.800 kilograma i ima duljinu od 8,44 metra, širinu 1,33 metra i visinu 1,53 metra, pokazuju podaci objavljeni na web stranici Guinness World Record, prenosi Pomorac.net

Model je službeno predstavljen na Kai Tak Cruise Terminalu nakon dva mjeseca izgradnje.

Nakon konačnog mjerenja, napori su proglašeni uspješnim, osiguravajući tvrtki službenu potvrdu Guinnessovog svjetskog rekorda.

Novi brod s 18 paluba i 151,695 tona isporučen je kompaniji Dream Cruises, podružnici Genting Hong Konga, u listopadu 2017. godine.

Brod može ugostiti 3.376 putnika i dugačak je 335 metara, širok 39,7 metara i može doseći brzinu od više od 23 čvora. Ovaj brod za krstarenje također ima malu deep-sea podmornicu koja može odvesti goste na dubinu do 200 metara.

Najčitanije