13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – Međunarodni turnir u ribolovu “Big game fishing”

Big game Budva 2015

Svečano otvaranje 4. Međunarodnog turnira u ribolovu “Big game fishing 2018” biće upriličeno u srijedu 16.maja od 20 sati u restoranu “Greco beach” na budvanskom šetalištu.

Očekuje se dolazak ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Španije, Italije i Crne Gore.

Takmičenje u najatraktivnijoj ribolovačkoj disciplini organizuje sportsko – ribolovni klub “Big game Budva”, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva.

Big Game Fishing je popularna društveno-sportska aktivnost koja je kao spoj zabave i avanturizma prepoznata u svijetu ali i u našem neposrednom okruženju (Hrvatska,Italija,Grčka…)

Sportsko-ribolovni turizam (sportfishing) je grana privrede u ekspanziji, a “Big game” se savršeno uklapa u destinacije, poput Crne Gore, koje posjeduju ključne predispozicije, kao što su more bogato plavom ribom i razuđenu obalu.

Big Game

Kako je sve počelo?

Nakon posjete brojnim takmičenjima u regionu i Evropi, kao i postizanja značajnih rezultata, članovi ribolovačkog društva “Big Game Budva” odlučili su da Budvu stave na mapu destinacija ove atraktivne sportske discipline.

Od 13. do 16. maja 2015. godine organizovan je Prvi kup grada Budve u “Big Game”ribolovu.

Nevjerovatno interesovanje učesnika (20 ekipa iz cijele Evrope), što je slučaj kod Kupova sa dužom tradicijom, kao i uspjeh već prilikom prve organizacije, a posebno činjenica da je turnir odmah prepoznat kao odličan događaj i od strane lokalnog stanovništa i privrede, obavezao je osnivače da organizuju Drugi i Treći kup narednih godine, u istom periodu.

Izvor:RT Budva

Najčitanije