“Znakovi vremena” Ranka Pavićevića promovisani u Budvi

“Znakovi vremena” naziv je knjige intervjuua autora novinara i publiciste Ranka Pavićevića koja je predstavljena u četvrtak u press centru hotela Tre Canee u Budvi.

O knjizi su govorili novinar i publicista Savo Gregović iz Budve, Slobodan Ristović pjesnik iz Užica, književnik i književni kritičar Perivoje Popović iz Podgorice, i autor knjige. Izvode iz knjige intervjuua čitala je glumica i književnica, Radmila Knežević, moderator večeri je bio dramaturg Miloš Boreta.

“Znakovi vremena” knjiga je koja sadrži sedamdeset intervjua, koje je Pavićević vodio, sa najpoznatijim stvaraocima iz zemlje, regiona i svijeta, iz oblasti književnosti, pozorišta, likove umjetnosti, filma i muzike, tokom svoje novinarske karijere.

„Znakove vremena u Rankovim razgovorima utisnulo je više od sedamdeset vrsnih stvaralaca sa prostora ex YU ali Evrope i svijeta. Tako je nastala usuđujem se kazati zbirka pameti velikih intelektualaca. U jedinstvenoj polivalentnoj umjetničkoj galeriji našli su se tako Desanka Maksimović, Bećković, Pekić, Vesna Parun, Sidran, Dušan Kovačević i Dušan Kostić, Danilo Kiš, Vida Ognjenović, Kapor, Pavić, Ranko Jovović, nobelovac Mario Vargas Ljosa, Emir Kusturica…

Ranko Pavićević je rano shvatio da je intervju najbolja forma da se ukradu misli velikih izaberu i stave na uvid širokoj publici koja knjigu štuje. Birao ih je samo po jednom kriterijumu njihovom djelu i stvaralačkom tragu. Nikada nije radio površno kako to danas nažalost rade naše brojne kolege takozvani držači mikrofona“ – kazao je između ostalog novinar i publicista Savo Gregović.

Znakovi vremena- Ranko Pavićević foto Boka News

To je knjiga sa sedamdeset putnika i nezaboravnih životnih priča koje su oplemenile moju ličnost i učinile me mnogo bogatijim – zapisao je u knjizi Pavićević.

„Mnogo mi je teže večeras govoriti nego kada sam razgovarao sa ovim velikim ljudima, jer sam takav, jer emotivno doživljavam svijet, život i ljude. Možda je to danas greška, ali po meni nije“, poručio je skromno kakav i jeste autor Ranko Pavićević.

Promociju je organizovala Nova knjiga iz Podgorice i Nip Art Press iz Budve.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.