14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Zlato i srebro za mlade vaterpoliste Primorca na turniru u Dubrovniku

Mladi vaterpolisti Primorca pobjednici turnira u Dubrovniku foto FB Kotor TV

Vaterpolisti Primorca iz Kotora osvojili su zlato u konkurenciji igrača do 12 godina. U finalu turnira „Tomo“ u Gružu pobjedili su Partizan sa 7:4 te po prvi put upisao svoje ime na listu pobjednika. Beogradski klub u osmom izdanju turnira, koji se igra u spomen na Toma Udovičića, legendarnog trenera brojih generacija dubrovačkih vaterpolista, nije uspio stići do svog petog trijumfa.

Potom je klub iz Kotora sa svojim starijim igračima vodio u velikom finalu prvog izdanja turnira za igrače do 14 godina protiv KPK s 5:1, i to nepune dvije minute prije kraja treće četvrtine!

I kad su mnogi pomilsili kako će Primorac uzeti duplu krunu, krenuo je ‘uragan’ Korčulana. U tri minute i 17 sekundi – 4:0 za igrače trenera Marjana Kosovića. Primorac je 4 minute i 1 sekundu prije kraja posljednje četvrtine pogotkom Balše Vučkovića opet vodio, ali to vodstvo je kratko trajalo. Tri minute i 18 prije kraja pogodio je za 6:6 Toni Mozara. Do kraja opasniji Kotorani, ali KPK je imao na vratima sjajnog Roberta Fioreninija. Tri njegove obrane u tim trenucima, ukupno osam te su odlučivali četverci. Fiorenini je i tada upisao još jednu obranu. Domagoj Čale, Viktor Antunović, Toni Mozara, Marjan Duhović i Marin Čumbelić su pogađali četverce te je moglo početi veliko slavlje Korčulana, koji su imali brojnu i glasnu podršku s tribina, ali imao ju je i Primorac.

– Nakon 128 utakmica, nakon četiri i pol dana igranja, došli smo do kraja turnira koji je okupio 39 ekipa iz 9 država, gotovo 600 dječaka, koji se prvi put igrao i u konkurenciji dječaka do 14 godina. Presretni smo što je sve prošlo u najboljem redu. Hvala svima koji su došli, svima koji su pomogli da naš turnir uspije i bude još veći i bolji nego prethodna izdanja. Računajući trenere, roditelje malih igrača, koji su ih bodrili ovih dana, suce, ljude iz organizacije, imali smo oko tisuću sudionika – naglasio je Srđan Gavranić, predsjednik organizacijskog odbora turnira.

Mladi vaterpolisti Primorca foto FB Kotor TV

U turniru do 12 godina igrale su 23 ekipe, a broncu je osvojio Jug CO, koji je na četverce dobio Barcelonu u utakmici za treće mjesto. Broncu u uzrastu do 14 godina, nastupilo je 16 ekipa, osvojio je Partizan, koji je u utakmici za treće mjesto bio uspješniji od Jug CO s 10:3. Tako je beogradski klub, kao i Primorac iz Kotora, u oba turnira bio na pobjedničkom postolju.

Oba finala sudio je Boris Margeta, međunarodni sudac iz Slovenije. Finale do 12 godina sudio je s Georgiosom Stavridisom  iz Grčke, a finale do 14 godina s Jakovom Blaškovićem.  Oba susreta za broncu sudili su Matan Schwartz iz Izraela i Vojin Putniković iz Srbije, također suci koji su, kao Margeta i Stavridis sudili najveća svjetska takmičenja.

/Tonči Vlašić/

Najčitanije