7 C
Kotor

Slušaj online radio

Za Tivat se leti iz 43 grada Evrope i Azije

Aerodrom Tivat

Aerodrom Tivat će ove sezone biti povezan sa čak 43 grada u 24 države Evrope, Bliskog i Srednjeg istoka što je najviše do sada u istoriji te vazdušne luke od koje se očekuje da do kraja decembra nadmaši i svoj prošlogodišnji rekordni promet od 1,13 miliona putnika.

Ne računajuči posebne ad-hoc čarter letove, Tivat će u špicu ljetnje sezone 2018. preko skoro 40 aviokompanija redovnim linijama biti povezan sa Jermenijom, Azerbejdžanom, Belgijom, Danskom, Estonijom, Finskom, Francuskom, Njemačkom, Izraelom, Italijom, Litvanijom, Letonijom, Estonijom, Moldavijom, Holandijom, Norveškom, Poljskom, Rusijom, Srbijom, Švedskom, Švajcarskom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Velikom Britanijom i Ukrajinom.

Zanimljivo je da će se ovog ljeta, osim za uobičajeni Beograd, Moskvu i Sankt Petersburg, iz Tivta sa jednim i li čak i do tri leta dnevno, svakoga dana saobraćati i za Minsk ali i za Tel Avi. Rezultat je to činjenice da će pored lani prisutnog Istrair-a, u Tivta ove godine doći još jedan izraelski avioprevoznik – Arkia Airlines.

Značajno je i veliko povećanje obima saonbraćaja i broja destinacija za koje će se iz Tivta saobraćati sa Njemačkom koja će ovog ljeta imati ukupno 5 letova nedjeljno  za Tivat iz Štutgarta, Lajpciga, Minhena i Diseldorfa. Povećava se i broj dostupnih destinacija iz Švedske iz koje će avioni za Tivat letjeti iz Štokholma, Geteborga i Norčepinga, dok se ovog ljeta poslije duže godina, ponovno uvode i letovi iz Holandije i to iz Ajndhovena.

Pored nacionalnih tzv. flag carriera, poput Montenegro Airlinesa, Air Aerbie, Air Moldove, Aeroflota i kompanije Belavia, ovog će ljeta za Tivat saobraćati i brojni tzv. hibridni ili čisti lou-kost prevoznici poput EasyJet-a, Norwegian Air Shuttle-a, Brussels Aitrlinesa, Eurowingsa, Pobede, Transavie, Smart Lynx-a i Small Planet-a.

Izvor:S.L

Najčitanije