12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Za predsjednika SO Kotor Timur je „čudovište u ljudskom obliku“, uputio pismo direktoru bolnice traži da ga kazni…

Timur – dr Goran Jovanović

Predsjednik Skupštine Opštine Kotor Jovo Suđić (DPS) nazvao je odbornika Demokrata u kotorskom parlamentu, ljekara dr Gorana Jovanovića „čudovištem u ljudskom obliku“ i zatražio od direktora Opšte bolnice u Kotoru dr Ivana Ilića da preduzme mjere protiv Jovanovića koji je zaposlen u toj javnoj zdravstvenoj ustanovi.

U otvorenom pismu Iliću kojeg je danas uputio preko Skala radija iz Kotora, Suđić je konstatovao da se “nekada ugledna kotorska bolnica danas, zahvaljujući pojedinim ljekarima, čije se ponašanje u najmanju ruku može nazvati besprizornim i nevaspitanim, spustila na nivo od kojega se crveni Kotor.” On je Jovanovića koji se osim medicinom, bavi i umjetničkim stvaralaštvom kao muzičar, pjesnik i satiričar Timur Tmurni, optužio da se “ostrašćeno” bavi Suđićem i drugim javnim linostima čija mu se politika ne sviđa i da ih u svojim javnim nastupima, “satanizuje i vrijeđa, nastavlja sa klevetama ne birajući riječi, s ciljem da omalovaži i uvrijedi.”

“Očekivao sam dr Iliću da ćete doći u SO Kotor ili ćete me makar, kao nekadašnjeg kolegu odbornika pozvati na razgovor, kako bi ovaj problem pokušali prevazići. Nijeste to uradili iz Vama znanih razloga. Zbog toga smatram da ni Vama lično mnogo ne smeta  vrijeđanje ljekara i samozvanog  satiričara, koji bi morao biti humanista, a ne čudovište u ljudskom obliku. Drugi to vide, na žalost ne i Vi a ni ministar (zdravlja Kenan) Hrapović.”- stoji u Suđićevom otborenom pismu.

Šef kotorskog parlamenta direktoru bolnice zamjera što ovaj navodno, nije adekvatno reagovao na njegovo pismo iz juna mjeseca kada se Suđić Iliću takođe žalio na medijske nastupe Jovanovića. Suđić je naglasio da je za njega Jovanovićeva stručnost kao ljekaraa “upitna”. On smatra da ne stoji ranija Ilićeva trvdnja da se niko od Jovanovićevih kolega ili pacijenata nije žalio na njegovo postupanje kao ljekara, istakavši da je Jovanović navodno, “verbalno nastrnuo na koleginicu (Brunu) Lončarević, Vašu saradnicu, koja je to, kako mi je saopšteno, javno iznijela na Kolegijumu ljekara u Vašem prisustvu.”

“Otćutali ste to, a morali ste da reagujete jer je to napad i atak koji se ne smije tolerisati, upravo zbog ugleda bolnice, ako već nijeste željeli da zaštitite koleginicu i njen integritet i ugled. Oslušnite malo dr Ilicu kolege u bolnici. Pitajte ih što misle o ponašanju Jovanovića. Ne samo zbog brutalnih napada na mene ali i drugih uglednih građana, poput Vaše koleginice, koji mu nijesu po volji, već iz potrebe da od takvog uličarskog ponašanja zaštitite ugled bolnice na čijem ste čelu.”- poručio je Suđić direktoru kotorske bolnice.

Bruna Lončarević inače, odbornica je SDP koja svojim odlučujućim 17-tim glasom u SO Kotoro, podržava aktuelnu lokalnu DPS-SD-HGI-LP vlast.

Jovo Suđić

Suđić je u pismu Iliću, Jovanovića optužio i da navodno, javno objavljuje dijagnoze i terapije bolesnika koje prima, da se “šegači na njihov račun ismijavajući ih i omalovažavajući njihovo porijeklo i status” i da je on “ljekar koji po bolničkim sobama drži političke tirade.” Istakao je da je o svemu upoznao i ministra zdravlja Kenana Hrapovića (SD) ali da  se ovaj “nije udostojio ni da odgovori na dopis, čime je na najbolji način pokazao zainteresovanost za ovaj problem.”

Goran Jovanović i nedavno je bio u centru pažnje javnosti nakon što je opštinska DPS vlast zabranila da se on pojavi kao jedna od najavljenih govornika na festivalu “Kotorski krug” a koji je finansijski bio podržan od lokalne uprave. Zbog toga su svi učesnici festivala – ugledni intelektualci i javni djlatnici iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske javno protestovali i dali podršku Jovanoviću, a organizatori “Kotorskog kruga” iz NVO “Hiperion” su odlučili da se taj festival više ne održava u Kotoru.

“Nakon ovako brutalne, otvorene i ogavne cenzure, više nama mjesta u Kotoru dok Kotor ponovno ne postane oaza slobode, dok se poluintelektualci i pripiti gradonačelnici ne sjutre skalama kojima su se i popeli. Mi se povlačimo iz ovog grada i nosimo festival na neka druga, bolja mjesta ako ih ima u domovini – ako ne, mi ćemo ih stvarati uz pomoć svih vas.”- kazala je tada suorganizatorka festtivala mr Ksenija Rakočević.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije