16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliko interesovanje za organizovanje turističkih manifestacija u H.Novom

Logo TO HNNa javni konkurs za organizovanje manifestacija od značaja za turističku promociju Herceg-Novog tokom naredne godine, koji je završen u utorak, stigla su 33 projektna predloga, saopšteno je iz Turistčke organizacije Herceg-Novi.

Prispjele projekte razmatraće Izvršni odbor Turističke organizacije i Savjet za kulturu Opštine Herceg-Novi.

Direktorka Turističke organizacije Bojana Blagojević kazala je da će tim stručnih ljudi odlučiti o tome koji predlozi zaslužuju da dobiju “zeleno svjetlo” i dobiti preporuku za podršku od Turističke organizacije.

– Kvalitet kulturnih manifestacija mora biti na visokom nivou, jer su one okosnica turističke ponude grada. Upravo je kulturni turizam bio jedan od bitnih segmenata u prezentaciji Herceg-Novog na nedavno održanom, prestižnom sajmu turizma u Londonu „World Travel Market“, koji je okupio oko 5.000 izlagača iz više od 180 država. Tamo smo se predstavili u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije – rekla je Blagojević.

Bojana Blagojević
Bojana Blagojević

Ona naglašava da su za britansko tržište Herceg-Novi i Boka Kotorska nova i veoma atraktivna destinacija.

– Vladalo je veliko interesovanje za nautički turizam, prije svega jedrenje. Britanci su poznati i po tome što vole da uživaju u prirodi, privlače ih aktivnosti na otvorenom poput paraglajdinga i šetačkih tura. S obzirom na blizinu mora i planina, naš region veoma im je zanimljiv. Oni traže isključivo hotele visoke kategorije, što je ono čemu i Herceg-Novi teži, pa je za očekivati da na ovom emitivnom tržištu nastavi da raste interesovanje za naš grad, posebno ako se uzmu u obzir trenutne kapitalne hotelske investicije – ističe Blagojević.

Na sajmu su se predstavili i hercegnovski hoteli “Palmon bay & spa”, “Perla” i “Hungest hotel Sun Resort”. Njihovi predstavnici ostvarili su kontakte sa brojnim turoperatorima i turističkim agencijama iz Velike Britanije, kojima je posebno bila zanimljiva mogućnost povezivanja boravka u Crnoj Gori i Hrvatskoj u jedan aranžman.

Direktor prodaje hotela “Perla” i “Xanadu” Darko Aleksić kazao je da je sajam bio odlična prilika da se izlagačima kojima su Crna Gora i Herceg Novi bili nepoznati ponuda predstavi u najboljem svijetlu. On, na osnovu najava nakon sastanaka u Londonu, već očekuje bolju popunjenost smještajnih kapaciteta tokom predstojeće turističke sezone.

Najčitanije