20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliki uspjeh jedriličara iz Boke, prvi u klasi i drugi u ukupnom plasmanu na prestižnoj Barkolani

Barkolana 2019.

Jedriličarski tim MM Shining na čelu sa skiperom Milošem Radonjićem iz JK “Lahor” Kotor završio je ovogodišnju prestižnu regatu “Barkolanu” u Trstu kao prvi u klasi i drugi u ukupnom plasmanu.

U konkurenciji od preko dvije hiljade jedrilica i 15 hiljada jedriličara – MM Shining je ostvario nevjerovatan uspjeh na regati koja važi za svjetsko prvenstvo u jedrenju u klasi krstaša.

Jedrilo se u uslovima gotovo bez vjetra, pa je cilj regate skraćen na drugoj bovi.

“Komentatori svjetskih medija koji su pratili događaj tokom cijelog dana, kažu da će ovakav uspjeh biti zasigurno jedna od najvažnijih vijesti u maloj Crnoj Gori, koja završava ovu fantastičnu regatu iza slovenačkog broda Way of Life!

Treba napomenuti da je Shining osvojio i pehar za najbrži brod u toku jučerašnje regate, koja se jedrila u oštroj konkurenciji od Slovenije do Trsta (#GoToBarcolana from Slovenia)” – kazala na je član tima MM Shining, Iva Malešević.

Povratak ekipe sa Shining-a se očekuje u ponedjeljak veče, kada će biti upriličen doček u Kotoru.

Barkolana 2019.

Barcolana je jedriličarska regata u blizini sjevernotalijanskog lučkog grada Trsta. S oko 2.000 učesnika jedna od najvećih jedriličarskih regata na svijetu.

Najveća i najstarija regata na Jadranu.

Od 1969. godine regata se odvija svake druge nedjelje u oktobru Tršćanskom zalivu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije