8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliki Gradski park u Tivtu dobija sistem za navodnjavanje

radovi u parku

Radnici i operativa preduzeća „Indel Inženjering“ iz Podgorice izvode radove na izgradnji prve faze sistema za navodnjavanje zelenih površina u velikom Gradskom parku u Tivtu. Sa tom firmom Opština Tivat je početkom mjesec potpisala ugovori vrijedan 16.410 eura.

Trenutno se gradii trasa glavnog cjevovoda na potezu od objekta gradske kapele u sjeveroistočnom dijelu parka, do glavnog i pomoćnog fudbalskog stadiona FK „Arsenal“ u južnom dijelu parka.

Paralelno sa postavljanjem novih vodovodnih cijevi, u iskopani rov biče postavljene i plastične cijevi za provlačenje novih elektro-kablova za proširenje mreže javne rasvjete u parku. Nakon što „Indel inženjering“ završi svoj dio posla do kraja mjeseca, drugu fazu radova na izgradnji sistema za navodnjaanje parka obaviće tivatsko Komunalno preduzeće. Tim radovima će sistem će biti proširen i na jugozapadni dio parka, lijevo od glavne pješačke steze na potezu od kapele do spomenika Spasiću i Mašeri, a za te radove u opštinskom budžetu je predviđen iznos od 20 hiljada eura.

Inače, radnici Komunalnog preduzeća danas su ponovno osposobili prskalice i pumpu na fontani ispred spomenika u Gradskom parku, a koje su vandali uništili po peti put u proteklih nekoliko mjeseci. Nakon što su vatrogasci iz svoje cisterne bazen fontane napunili vodom, ona je danas ponovno puštena u rad.

Izvor:S.L

Najčitanije