Većina plaža uređena, očišćenja i spremna za prve kupače

Sa dolaskom prvih proljećnjih dana i toplijeg vremena crnogorske plaže dobile su i prve kupače. Kontrolori morskog dobra obišli su prošle nedjelje kupališta i tom prilikom zabilježili lijepe kadrove obale obasjane prvim aprilski suncem.

Priprema za predstojeću turističku sezonu uveliko je počela. Od strane zakupca kupališta  većina plaža uređena je i očišćenja od posledica zimskog nevremena. Kao i svake godine do sada Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na Dan planete zemlje, 22. aprila, organizuje i veliku akciju čišćenja nezakupljenih obalnih područja od Ulcinja do Herceg Novog. Akciji se priključuju i lokalne nevladine organizacije, građani, komunalna preduzeća i poneka privredna društva.

U prvim danima maja crnogorska kupališta biće organizovana od strane zakupaca, u smislu postavljanja bova, plažnog mobilijara, kula za spasioce, tuševa i svega što je potrebno za komforno uživanje u moru, mediternaskom suncu i plažama.

Crveni krst Crne Gore kroz saradnju sa Javim preduzećem, pobrinio se da bezbjednost na plažama i ove godine bude na visokom niovu, organizujući spasilačke obuke za sva zainteresovana lica tokom čitavog maja.

Javno preduzeće uveliko sanira oštećenu obalnu infrastrukturu, šetališta, staze, betonska kupališta i ponte, uglavnom na području opština Herceg Novi, Kotora i Budve.

Od maja JP Morsko dobro počinje i sa monitoringom kvaliteta morske vode na preko 100 kupališta na crnogorskom primorju, a postavljamo i pametne bove za mjerenje temperature mora, vazduha, saliniteta i UV zračenja u  Budvi, Baru i Kotoru.

Svi ovi podaci će za nešto više od dvije nedjelje biti dostupni na sajtu Javnog preduzeća – www.morskodobro.com.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.