12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješno saniran most u Meljinama

Most u Meljinama, završena sanacija

Most u Meljinama, preko Nemile uspješno je saniran i nakon niza godina njime je opet moguće saobraćanje.

Radovi su uspješno izvedeni na osnovu ugovora između Opštine Herceg Novi i kompanije „Imperio Holdings Limited“, koja je gradu donirala sanaciju mosta.

U kvalitet urađenog posla danas su se uvjerili čelnici Opštine, predsjednik Stevan Katić i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević, tokom obilaska terena sa predstavnicima ove kompanije, investitora kompleksa „Lazure Marina&Hotel“.

Uspješnim završetkom projekta Meljine je poslije niza godina dobilo obnovljenu kolsku komunikaciju između Jadranske magistrale i ulice Braće Pedišića, istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

“Zahvaljujući kompaniji „Imperio Holdings Limited“ danas smo ovdje i imamo mogućnost da pustimo ovaj most za saobraćaj. Želim da izrazim zahvalnost ovoj kompaniji za društvenu odgovornost koju su pokazali“, rekao je predsjednik Opštine Stevan Katić nakon obilaska mosta. On je istakao dobru saradnju lokalne uprave i investitora, te da je uprkos lošim vremenskim prilikama posao završen u dogovorenom roku.

Katić je dodao da Opština nastavlja sa projektima u ovom dijelu grada – ranije je saniran havarisani kolektor u gornjem dijelu toka potoka Nemila, a u narednih petnaestak dana slijedi i otvaranje staze koja će povezati Meljine i Zeleniku kroz stari željeznički tunel, te tako omogućiti mještanima bezbjednu pješačku komunikaciju.

Most u Meljinama, završena sanacija

„Drago nam je da poslije mnogo godina otvaramo ovaj most za saobraćaj i nadam se da će on dobro poslužiti stanovnicama Meljina i turistima. Želim da kažem i da će uskoro, čim radovi završe, biti otvoren i dio ulice Braće Pedišić, koji je sada zatvoren zbog građevinskih radova“, kazala je projekt menadžerka kompleksa Lazure Marina&Hotel Ana Martinova.

Martinova je posebno istakla je da će cijeli kompleks biti otvorenog tipa jer žele da privuku stanovnike i goste Herceg Novog i Meljina da posjete istorijsku zgradu Lazareta koja je vraćena u život.

Ona i kolege su sa rukovodstvom Opštine obišli radove na kompleksu. Informisali su da će datum otvaranja biti malo pomjeren, ali radovi dobro napreduju i svakako će hotel i marina biti otvoreni ove ljetnje sezone.

Najčitanije