Urušen sanirani dio puta koji je koštao 550. 000 eura – Opština Herceg Novi će preispitati odgovornost

Opština Herceg Novi pokreće postupak preispitivanja odgovornosti zbog urušavanja dijela lokalnog puta Ratiševina-Mojdež, koji je nedavno završen i čija je sanacija koštala 550.000 eura.

Urušen sanirani dio puta

Radovi na sanaciji ove dionice završeni su ljetos, a već u decembru je došlo do urušavanja dijela puta i pukotine na kolovozu su jasno vidljive.

„Iz tog razloga Opština Herceg Novi će pokrenuti postupak preistipivanja kako samog projekta tako i kvaliteta izvedenih radova. Angažovaćemo građevinsko-projektantsku firmu koja će utvrditi stanje i definisati odgovornost, jer je nedopustivo da se nakon tri mjeseca put uruši“, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Kako ističe, sanacija dijela puta lokalnu upravu je koštala oko 550.000 eura, što je skoro trećina prošlogodišnjeg budžeta utrošenog za kapitalne investicije.

Radovi na sanaciji počeli su u februaru 2017. godine, završeni ljetos, a samo nakon nekoliko mjeseci pojavile su se pukotine.

Urušen sanirani dio puta

„Imajući sve to u vidu, ključno je da Opština  kao investitor preispita odgovornost učesnika u realizaciji ovog projekta. Lokalna uprava će ubuduće preispitivati svaki projekat koji se bude finansirao iz budžeta, odnosno od novca građana, da bismo jasno utvrdili odgovornost za sve propuste i kako se ovakve manjkavosti ne bi ponavljale“, rekao je predsjednik.

Katić dodaje da je ugovorom koji su sklopili Opština i izvođač radova na sanaciji dijela puta Ratiševina – Mojdež, određen garantni rok u trajanju od dvije godine.

4 Komentari

  1. Nepresušni potok para su državne investicije pitaj onoga Roćena, sve firme su iste niko ne čini po STRUCI TAKO JE NA MORE A KAKO JE TEK U ONE VUKOJEBINE TRAMPOVE NA SJEVERU (LIJEPE CRNE GORE) MOJ KOKOTE.

  2. Uvezani “poduzetnici” sa jedva zavrsenom osnovnom skolom i kupljenim ostalim diplomama grade sirom CG i zaposljavaju priucene majstore – pa sta drugo ocekivati?!

  3. Garantni rok 2 godine pitaj koliki rok je u zemlju Austriju pa mi odgovori.Tek poslije 20-25 godina imaju neka mala davanja od lokalne samouprave a ne države i to ako je viša sila to doprinijela. Mr Roćen živio kako si pametan.Naprave potporne zidove bez STRUKE bez L profila armirano-betonskijeh a onda direkcija poslije naginjanja a evo vi par meleona da to malo popravite. Živio prijatelj Onanije ruska veza.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.