Uručena Povelja HGD-a Dimitriju Popoviću

Dimitrije Popović: Hvala što ste prepoznali moj rad na doprinosi u tom smislu

Povelja Hrvatskog građanskog društva Crne Gore koja se dodjeljuje pojedincima koji su iznimno doprinjeli očuvanju hrvatskog identiteta, dali potporu društvu i razvoju dobrih međususjedskih odnosa dviju država, Crne Gore i Hrvatske za 2017. godinu danas je svečano uručena Dimtriju Popoviću u Kotoru.

Povelju je uručio predsjednik Mario Brguljan u prostorijama HGD-a u Starom gradu.

„Hrvatsko građansko društvo svake godine dodjeljuje Povelju zaslužnim pojedincima koji rade na zbližavanju, dvaju naroda, i uspostavljanju nasilno pokidanih veza između Hrvatske i Crne Gore i njenih naroda. Imali ste bogatu godinu prožetu brojnim aktivnostima upravo na ovim aktivnostima, te smatrali smo da ste Vi prava ličnost za jedno ovakvo priznanje za proteklu godinu. Žao nam je što nistem mogli prisustvovati Tripundanskom balu kada je bilo planirano uručenje ovog prizanja. Nadamo se da ćete i ubuduće pratiti rad našeg Društva i pomoći  vašim smjernicama da budemo još bolji… “ – kazao je između ostalog prilikom uručenja predsjednik Mario Brguljan.

Zahvaljujući na priznanju Dimitrje Popović istakao da mu ono posebno značio obzirom da dolazi od HGD-a koje posebno apostrofira vrijednosti kulture i umjetnosti, koje su trajne i bogate spone između dvije kulture.

Uručenje priznanja Dimitriju Popoviću

„Hvala što ste prepoznali moj rad na doprinosi u tom smislu. Vaša aktivnost na polju kulture je jako pozitivna,  kvalitetna i uspješna. Koliko budem mogao ja ću vam i dalje pomoći da se te kulture obogaćuju“ – kazao je Popović.

Kao zahvalnost Dimitrije Popović je poklonio svoju sliku,  Društvu sa motivom Križnog puta i zaželio sretan Uskrs.

Dodjeli prizanja prisustvovali su urednica Hrvatskog glasnika Tijana Petrović i prvi predsjednik HGD CG Tripo Schubert.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.